Σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο της έντονης κριτικής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της τόσο στο προσφυγικό όσο και στα θέματα της οικονομίας.

Η εξέλιξη της συζήτησης, πάντως, «σημαδεύτηκε» από τις αναφορές στην παράμετρο των πολιτικών προσανατολισμών που έχουν τα πολιτικά κόμματα και των ζυμώσεων που φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το πολιτικό φάσμα. Σε συνέχεια της σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ακούστηκαν τα ακόλουθα:

«Ακούσαμε από τον κύριο πρωθυπουργό να μιλά για το αριστερό παρελθόν και παρόν του και να μιλά ως αντιστασιακός ή ως αντιστασιακή η παράταξή του και, μάλιστα, σε ένα διάστημα που προσπαθεί να απογαλακτιστεί από όλα αυτά. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στα ευρωενωσιακά δεδομένα και στο μνημονιακό πλέον παρόν του», σημείωσε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ).

«Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να δώσει λύσεις, η απάντηση είναι αρνητική. Η λύση στο δράμα της χώρας δεν μπορεί να είναι η συνέχιση αυτής της παρωδίας, γιατί εξελίσσεται σε τραγωδία», υπογράμμισε η κυρία Φώφη Γεννηματά (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

«Αδιαφάνεια, πράξη χωρίς σχέδιο, και σε αυτά έχετε προσθέσει έναν αριστερό λαϊκισμό και μπόλικη εξουσιομανία», είπε αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ο κ. Στ. Θεοδωράκης (Το Ποτάμι).

Αμέσως μετά, και αφού άσκησε διμέτωπη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης αναφέρθηκε και σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, παρεμβαίνοντας στις μεταξύ τους γνωστές συζητήσεις περί Κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως ο ίδιος αλλά και το κόμμα του αρνείται να μετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις επειδή επί πολλά χρόνια τον ίδιον τον αγνοούσαν υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον Κέντρο». «Ημασταν πεταμένοι και τώρα είμαστε χρήσιμοι», είπε.

«Αν θέλετε να μιλάτε για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, πρέπει να καταλάβετε ότι Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν υπάρχει. Αυτό είναι Κεντροδεξιά. Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση», παρενέβη λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος ονομαστικά στην κυρία Γεννηματά και στον κ. Θεοδωράκη, προκαλώντας αίσθηση στην αίθουσα της Ολομέλειας και στους διαδρόμους της Βουλής.

Με αναφορές στους πραξικοπηματίες (αξιωματικούς, τους ανέφερε απλώς) και ύμνους στον εθνικισμό, χρωμάτισε την ομιλία του, παραμονή της μαύρης επετείου της δικτατορίας, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος. Είπε πως τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη είναι η μόνη ελπίδα και, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο προσφυγικό με ειδικότερη αναφορά στην Ειδομένη, είπε: «Για εμάς, η μόνη περίπτωση για να αποκατασταθεί η τάξη –ναι!– είναι ο Στρατός και μόνο ο Στρατός».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή