Κατρούγκαλος: Εκλεισε η συμφωνία για το ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Εκλεισε η συμφωνία για το ασφαλιστικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλεισε η συμφωνία για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος μετά τη νέα συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε ότι υπάρχει σχεδόν λευκός καπνός κι ότι έχουμε συγκλίνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν δεκτές τις ελληνικές προτάσεις και απομένει διαφορά της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναζητηθεί τρόπος να καλυφθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική και θετική μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει στα χέρια ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή σύγκλιση υπήρξε και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» όπου η ελληνική κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα διασφάλισε την προστασία της πρώτης κατοικίας όπως ανέφερε η ίδια πηγή. Αντιθέτως, απόσταση παραμένει στο θέμα του ύψους του αφορολόγητου ορίου.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα μεταβούν στο 'Αμστερνταμ για να συμμετάσχουν στο Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης, δεν αποκλείεται οι επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα και να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ακόμα και πριν τη Δευτέρα. Πάντως, κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι θα είναι θετικό σημάδι αν οριστεί νέο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή