Κυρ. Μητσοτάκης: Πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας

Κυρ. Μητσοτάκης: Πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνοντας λόγο για μια «πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας», η οποία θα διέπεται από δύο βασικές αρχές, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία και τη δέσμευση της παράταξης να πράττει πάντοτε την αλήθεια, άνοιξε τις εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Παρασκευής.

«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 – 30 χρόνια. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ, σε ένα μήνυμα εσωκομματικής ενότητας έκανε αναφορά σε όλους τους προκατόχους του στην προεδρία της παράταξης, τονίζοντας παράλληλα ότι «για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία».  «Στόχος μου είναι να είμαι ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος», πρόσθεσε ακόμη, στον απόηχο των πρόσφατων εσωκομματικών εντάσεων, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Επιπλέον, βασίζοντας την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία και πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Περιέγραψε δε την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο δίπολο «ελευθερία – αλληλεγγύη», με πέντε βασικές παραδοχές (ανάπτυξη – αξιοκρατία – αλληλεγγύη – αριστεία – αξιοπιστία) και τελική επιδίωξη την «εθνική ανασυγκρότηση» της χώρας.

«Ολες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», ανέφερε ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή