Στ. Θεοδωράκης: Μεγάλες συμμαχίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Στ. Θεοδωράκης: Μεγάλες συμμαχίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διακύβευμα μίας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας για την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων ανέδειξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο 10ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Σε μία περίοδο που το Ποτάμι και σειρά στελεχών του πρωταγωνιστούν στα σενάρια σύμπηξης μετώπου ή ακόμη και συνεργασίας με τη Ν.Δ., ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες -δε λέω απαραίτητα κυβερνητικές συμμαχίες -λέω κυρίως κοινωνικές συμμαχίες, κοινωνικές συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, το Σύνταγμα. Και πάνω από όλα, κυρίες και κύριοι, έχουμε ανάγκη από τη μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων, την εξάλειψη του κομματικού κράτους!»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι, «έχουμε διαφορετική πορεία. Και θα συνεχίσουμε προφανώς ο καθένας την δική του πορεία. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι εδώ που έχει φτάσει η χώρα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις ικανοποιούν τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».

Κατά λαϊκισμού

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι όχι μόνον δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος αλλά τα μεγέθυνε, καθώς υιοθέτησε κάθε έννοια παλαιοκομματισμού, κρατισμού και παραγοντισμού ή με μία λέξη, λαϊκισμού. «Αυτό είναι το τέρας που κατατρώει τη χώρα. Ο λαϊκισμός! Ο δεξιός λαϊκισμός. Ο κεντρώος λαϊκισμός. Ο αριστερός λαϊκισμός» είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει συγκρουσθεί με πλευρές του λαϊκισμού και «αν συνεχίσει – αν επιμείνει -η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα βγει κερδισμένη γιατί η λύση δεν είναι άλλη: Από τον ρεαλισμό -Τις δίκαιες αποφάσεις -Τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις-Τις αλλαγές παντού». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή