Νέα ρύθμιση στη Βουλή για τα κονδύλια του Παν. Κρήτης

Νέα ρύθμιση στη Βουλή για τα κονδύλια του Παν. Κρήτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν χθες στη Βουλή, επαναφέρουν διάταξη νομοσχεδίου που η κυβέρνηση είχε προ ημερών καταθέσει αρχικώς και, εν συνεχεία, μέσα σε λίγες ώρες, προχείρως αποσύρει, και η οποία προβλέπει απεμπλοκή όσων ενεπλάκησαν σε υπόθεση «αξιοποίησης κονδυλίων» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω υπόθεση είχε εμπλακεί, μεταξύ άλλων, και το όνομα του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Η επίμαχη διάταξη είχε συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Ερευνα. Το νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί και μέσα σε μία ημέρα επανακατατεθεί (στις 12 Απριλίου), χωρίς τη διάταξη αυτή, με ανεπίσημη αιτιολογία πως είχε κατά λάθος συμπεριληφθεί στο κατατεθέν σχέδιο, ενώ παράλληλα κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε τότε πως είχε κριθεί ότι θα ήταν προτιμότερο η σχετική «πρόβλεψη» να «ερχόταν από τα κάτω» – χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε. Το «από τα κάτω» εμφανίστηκε χθες, με τη μορφή τροπολογίας έξι βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (Κ. Γαβρόγλου, Φωτεινή Βάκη, Κ. Δουζίνας, Χρ. Μαντάς, Δ. Σεβαστάκης, Μερόπη Τζούφη). Η τροπολογία, με τρόπο πανομοιότυπο με εκείνον της αποσυρθείσας διάταξης, προβλέπει: ««Καταλογιστικές πράξεις, καθώς και κάθε ποσό τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, που συνδέονται με δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 έως και 2004, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως “ανοίκειες πληρωμές” με έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, εφόσον δεν έχουν εκτελεστεί έως τη δημοσίευση του παρόντος, αίρονται και δεν εκτελούνται, και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή