Η κ. Φώφη Γεννηματά αναζητεί διαύλους επικοινωνίας με το ΚΙΔΗΣΟ

Η κ. Φώφη Γεννηματά αναζητεί διαύλους επικοινωνίας με το ΚΙΔΗΣΟ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεργασίες προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο της Επιτροπής Διαλόγου ανάμεσα σε Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και να ανοίξουν ξανά δίαυλοι επαφής με το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Γ. Παπανδρέου, βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται μια τελευταία προσπάθεια προκειμένου να καμφθούν οι «σκληροπυρηνικοί» του ΚΙΔΗΣΟ, ώστε να συμμετάσχει τελικά στις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με δύο πρόσωπα. Πηγές αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έχουν ήδη εισηγηθεί στον πρώην πρωθυπουργό να μην παραμείνει εκτός των διεργασιών, καθώς κάτι τέτοιο θα τον οδηγούσε de facto μακριά από τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η πίεση αυξάνεται κυρίως σε επίπεδο βάσης, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι σαφές ότι σε εκδηλώσεις και λοιπές, κατά τόπους, κομματικές συναθροίσεις υπάρχει συχνά κοινή και ουκ ολίγες φορές συντονισμένη παρουσία στελεχών ή υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΙΔΗΣΟ και άλλων κινήσεων της Κεντροαριστεράς.

Πέρα από αυτές τις διεργασίες, η γραμματεία του συντονιστικού της Επιτροπής Διαλόγου συνεδρίασε και χθες (Αρ. Αϊβαλιώτης, Ι. Δατσέρης, Θ. Μαργαρίτης, Ι. Μεϊμάρογλου, Ι. Τσαμουργκέλης, Δ. Τσιόδρας και Ι. Τούντας) μία τελευταία φορά πριν από την πασχαλινή ανάπαυλα. Από πλευράς επιτροπής υπάρχει σύγκλιση ως προς την άποψη ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι κοινές εκδηλώσεις προκειμένου να προωθηθεί έτι περαιτέρω η ενιαία στόχευση. Σε διαφορετικό επίπεδο, η ίδια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δεν έχει σταματήσει τις προσωπικές επαφές της. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14-15 Μαΐου, που θα διεξαχθεί ανεξάρτητα από την πορεία των διεργασιών σε επίπεδο Επιτροπής Διαλόγου. Εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες τεχνικές εκκρεμότητες για τη συνδιάσκεψη, αλλά και ορισμένα πολιτικά ζητήματα μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας.

Στο νοσοκομείο Μεταξά

Η ίδια η κ. Γεννηματά, συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών (Δ. Καρύδης, Σ. Κεδίκογλου κ.ά.), επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, όπου διαπίστωσε τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζομένους. «Δυστυχώς, έχει εγκαταλειφθεί ο χώρος της Υγείας. Η κυβέρνηση φτάνει τώρα, την ώρα που ξεπερνούν το 1 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, να παίρνει και τα αποθεματικά τους για να αντιμετωπίσει τρέχουσες δαπάνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή