ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντέιβιντ Πιρς: Ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις

davidpirs

Τη σταθερή θέση της αμερικανικής κυβέρνησης υπέρ «σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους και συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», εξέφρασε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Σε χθεσινή σύντομη δήλωσή του, ο κ. Πιρς επισήμανε πως η αμερικανική θέση για το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας «δεν έχει αλλάξει». Επίσης, ο κ. Πιρς τόνισε ότι «έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την υποστήριξη μας προς το ΔΝΤ και τις εκκλήσεις που απευθύνει στους Ελληνες ώστε να κάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και, ακολούθως, σε ουσιαστική μείωση του χρέους».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ επισήμανε, ακόμη, ότι η χώρα του εξακολουθεί να ενθαρρύνει την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ελλάδα να «επιταχύνουν τις προσπάθειές τους» ώστε να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική μείωση του χρέους εν ευθέτω χρόνω. Ο κ. Πιρς τονίζει ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις ώστε να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και, ακολούθως, στη δημιουργία θέσεων εργασίας.