Ο Πρόεδρος, ο άνθρωπος και το νόμισμα

Ο Πρόεδρος, ο άνθρωπος και το νόμισμα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «άνθρωπος» και όχι το «νόμισμα» πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών, είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Αργος, όπου βρέθηκε προκειμένου να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης. «Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, κατά τον πρόλογό του, όπου επιχείρησε να προσδιορίσει τις ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε επίσης ότι το μέγεθος βάσει του οποίου δημιουργήθηκε η Ε.Ε. «είναι ο άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας». Εθεσε, μάλιστα, ως «κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας» τη ρήση του Πρωταγόρα, σύμφωνα με την οποία «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». Προσέθεσε πως το θεσμικό χρέος του καθορίζεται από αυτές τις αρχές και τις αξίες στο διηνεκές. «Είναι οι αρχές και οι αξίες που οφείλω να υπηρετήσω και να αναδείξω τόσο για τη χώρα μας και τον λαό μας όσο και για την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Στην οποίαν ανήκουμε και την οποία πρέπει να υπερασπισθούμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της και την προοπτική της», είπε και τόνισε ότι οι σύγχρονοι Ελληνες θα πρέπει «να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές». Ο κ. Παυλόπουλος έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή του τονίζοντας τη συναίσθησή του για «το βάρος της εθνικής συγκυρίας» και υποσχέθηκε ότι θα αναλώσει «και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών» του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή