ΠΑΣΟΚ: Διπλό υφεσιακό χτύπημα

ΠΑΣΟΚ: Διπλό υφεσιακό χτύπημα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταψήφιση των μέτρων στη Βουλή θα προχωρήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ θα ακολουθήσει τακτική σκληρής κριτικής για τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται ενώπιον των βουλευτών προς έγκριση την Κυριακή. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι το διπλό νομοσχέδιο συνιστά υφεσιακό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία και φοβούνται ότι τα μέτρα σε αυτό δεν θα σταθούν αρκετά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Μάλιστα εκτιμούν ότι ακριβώς το υφεσιακό κλίμα που θα δημιουργήσουν τα μέτρα αυτά θα οδηγήσει την κυβέρνηση στη λήψη νέων περιοριστικών πολιτικών που θα κρατήσουν τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας σε χαμηλά επίπεδα.

Ως μοναδική λύση για τη Χαρ. Τρικούπη παραμένει η γραμμή που έχει χαράξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., προκειμένου να υπερκερασθούν οι σκόπελοι που φαίνεται ότι εξακολουθούν να υψώνονται για την Ελλάδα και την πιθανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, στη Χαρ. Τρικούπη δεν θεωρούν δεδομένο ότι πιθανή ψήφιση των μέτρων την Κυριακή θα σημάνει και παράλληλη λύση του πολιτικού αδιεξόδου για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και προετοιμάζονται διά παν ενδεχόμενον, καθώς εκτιμούν ότι για το Μέγαρο Μαξίμου η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα παραμένει ως εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί εφόσον οι συνθήκες για την κυβέρνηση χειροτερεύσουν. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προετοιμάζονται για τις εργασίες της συνδιάσκεψης που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, με σκοπό να ληφθούν ορισμένες οργανωτικού και προγραμματικού χαρακτήρα αποφάσεις. Χθες, από τη Χαρ. Τρικούπη αναφέρθηκαν ξανά και στη φημολογία των τελευταίων ημερών περί απόστασης του ΠΑΣΟΚ από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. «Ο κ. Πιτέλα έκανε πριν από τρεις βδομάδες με την κ. Γεννηματά εξάωρη συζήτηση για το προσφυγικό. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, θα ήμασταν εκτός Ε.Ε.», είπε χθες χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή