Τσακαλώτος: «Υπόσχεση του Γενάρη 2015 το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ»

Τσακαλώτος: «Υπόσχεση του Γενάρη 2015 το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα ανέλαβε ως δεσμεύσεις στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού και με εμφανέστατο εκνευρισμό καθ’ όλη την διάρκεια της τοποθέτησής του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος σήμερα το μεσημέρι από του βήματος της Βουλής υπεραμύνθηκε όλων των επιλογών της κυβέρνησης επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Επιτέθηκε δε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βουλευτές των οποίων του ασκούν διαρκή οξύτατη κριτική, λέγοντας πως δεν θα έκαναν τίποτε καλύτερο για τους πολίτες, συγκριτικώς με εκείνα που υλοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση.

Σε κλίμα αυξημένης έντασης δε, εξαιτίας κυρίως της υπενθύμισης, εκ μέρους βουλευτών της αντιπολίτευσης, παλαιότερης δήλωσής του ότι θα παραιτείτο εάν «έπεφτε» το αφορολόγητο κάτω από το όριο των 12 χιλιάδων ευρώ – δεδομένου ότι με απόφασή του τώρα θα κινείται κάτω από τις εννέα χιλιάδες, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου περιορίστηκε να πει πως η επίμαχή δήλωσή του έγινε στο πλαίσιο των υποσχέσεων της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι εκείνων των τελευταίων εκλογών.

«Το 12.000 αφορολόγητο ήταν υπόσχεση του Γενάρη (2015)» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε ότι η τωρινή κυβερνητική πρόταση αποτελεί έναν «συμβιβασμό» δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης και των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε όσα εμπεριέχονται στην τελευταία προς τους ομολόγους του της ΕΕ επιστολή, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί τα επιπρόσθετα (προληπτικά) μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ, για να συμπληρώσει ότι η ελληνική θέση ενόψει της συνεδρίασης του την Δευτέρα είναι: «Εμείς έχουμε κάνει ό,τι έχουμε υποσχεθεί. ΔΝΤ και Γερμανία πρέπει να κάνουν τις κινήσεις τους: Μέτρα-μεταρρυθμίσεις και χρέος να υπάρχουν στο «πακέτο» για να είναι αξιόπιστο για όλους: εταίρους, επενδυτές και ελληνικό λαό. Για να βγούμε από το φαύλο κύκλο στον οποίο μας έβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 2010».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή