Γεννηματά: Ο πανικός οδηγεί σε επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Ο πανικός οδηγεί σε επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επικοινωνιακή διαχείριση της διαπραγμάτευσης, η οποία επισωρεύει περισσότερα μέτρα σε βάρος των πολιτών, κατηγόρησε τον κ. Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας της στη Βουλή η πρόεδρος της Δημ. Συμπαράταξης. «Πόσο κοστίζει η “ηρωική διαπραγμάτευση”; Το κόστος των νέων μέτρων, των 15 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τον ελληνικό λαό είναι περίπου 12,5 δισ. Μέτρα 3,5 δισ. πέρυσι. Μέτρα 5,4 δισ. τώρα. Και το κερασάκι στην τούρτα, το μνημόνιο-κάβα: 3,6 δισ.», είπε η κ. Γεννηματά. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φορολογική εξόντωση όσων επιμένουν να δημιουργούν και να παράγουν σε αυτή τη χώρα».

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε, επίσης, ως «ομιλία ενός πανικόβλητου πρωθυπουργού» την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή για το διπλό ν/σ. «Κατανοώ τον πανικό του κ. Τσίπρα που τον ώθησε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημ. Συμπαράταξη. Λυπάμαι. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και ασχημοσύνη», είπε η κ. Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την αναφορά του σε υπαινιγμούς του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζ. Πιτέλα για απομόνωση του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν επί τούτου «προβοκάτσια που χρεοκόπησε», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχει μεταβληθεί στον «πιο πρόθυμο στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης». Εν συνεχεία επισήμανε πως ο πρωθυπουργός δεν αξιοποίησε τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και υπογράμμισε: «Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα».

Η κ. Γεννηματά επισήμανε μια σειρά ψευδών, όπως είπε, της κυβέρνησης. Διαφώνησε με τον ισχυρισμό ότι η «επώδυνη παρέμβαση» στο ασφαλιστικό ήταν επιβεβλημένη. Ακολούθως αμφισβήτησε το γεγονός ότι διασφαλίζονται οι συντάξεις, τονίζοντας ότι σχεδόν όλες θα περικοπούν και εκείνες που χορηγούνται στους λεγόμενους χαμηλοσυνταξιούχους. Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει πρακτικά αποτύχει στη διαπραγμάτευση, καθώς, όπως είπε, γίνεται πραγματικότητα «το όνειρο του κ. Σόιμπλε», διότι η απομείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους συνδέεται «με τη δημιουργία ενός μηχανισμού διαρκούς επιτροπείας της χώρας ακόμη και μετά την περίοδο των μνημονίων».

Ο κ. Βενιζέλος

Νωρίτερα, ο κ. Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «εφαρμόζει πιστά τη μνημονιακή πολιτική στην πιο ακραία μορφή της», ενώ άφησε αιχμές για ακραίο παιχνίδι με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα εθνικά θέματα. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά πέφτουν και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής», τόνισε, και κατέληξε λέγοντας πως «το ζήτημα της Ελλάδος είναι κυρίως πολιτικό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την Ιστορία. Εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορεί να τραβήξει πολύ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή