Κλήση Φρουράς λόγω ύβρεων βουλευτή Χ.Α.

Κλήση Φρουράς λόγω ύβρεων βουλευτή Χ.Α.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντοχές του συστήματος αυτοπροστασίας της εθνικής αντιπροσωπείας έναντι όσων λειτουργούν αντικοινοβουλευτικά, έθεσε χθες σε νέα δοκιμασία το κόμμα Μιχαλολιάκου. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός, όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις εκκλήσεις του Προεδρείου, να σταματήσει την επιθετικά υβριστική συμπεριφορά στην οποία είχε επιδοθεί, αλλά και αρνήθηκε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια, όταν ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε τη συνδρομή της Φρουράς της Βουλής, προκειμένου να απομακρυνθεί ο βουλευτής με την ανάρμοστη συμπεριφορά. Η στάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σχεδόν ημίωρη διακοπή της κρίσιμης συνεδρίασης, αντικείμενο της οποίας ήταν το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο.

Τελικά, και με διπλό στόχο, αφενός να αρθεί το αδιέξοδο και να αρχίσει εκ νέου η συνεδρίαση, αφετέρου να αποφευχθούν αρνητικές για το ελληνικό Κοινοβούλιο εικόνες, όπως εκείνες μιας δυναμικής επέμβασης της ασφάλειας για την απομάκρυνση μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας, επιλέχθηκε η λύση να επιβληθεί απλώς η ποινή «του αποκλεισμού του Γ. Λαγού από συνεδριάσεις της Βουλής». Εκείνος παρέμεινε στην Ολομέλεια, η Φρουρά αποχώρησε και η συζήτηση συνεχίστηκε.

Ολα άρχισαν όταν ο εν λόγω βουλευτής, από κοινού με συναδέλφους του από τη Χρυσή Αυγή, επιτέθηκε στον κ. Πάνο Σκουρλέτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε νωρίτερα απευθυνθεί στο κόμμα Μιχαλολιάκου, κάνοντας λόγο για νεοναζιστικό μόρφωμα με στελέχη που ελέγχονται για δολοφονίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ανταπάντησε αρχικά: «Ψηφίζεις μνημόνια, καπιτάλα του κερατά! Ψηφίζεις μνημόνια, γιαλαντζί αριστερέ».

«Υπερασπίζεστε ό,τι πιο απεχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία: τα κρεματόρια, τις διώξεις! Και ενέχεστε, δε, σε δολοφονίες», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας ως απάντηση στις νέες διαμαρτυρίες από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής: «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο. Αντε».

«Αντε να πεις στην οικογένειά σου και στους δικούς σου, όχι σ’ εμένα! Το ακούς», αντέδρασε ο Χρ. Παππάς.

Εκείνη ήταν η στιγμή που ο Γ. Λαγός άρχισε να πρωταγωνιστεί:

«Βλάκα! Ποιος κατηγορείται για δολοφονία, βλάκα; Θα ήθελες, αλλά δεν είναι έτσι!», ακούγεται όρθιος πλέον να φωνάζει προς την πλευρά του υπουργού Περιβάλλοντος.

Ο προεδρεύων Γ. Λαμπρούλης παρεμβαίνει: «Κύριε Λαγέ, μη με αναγκάζετε να πάρω μέτρα».

Εντονη αποδοκιμασία

Στην αίθουσα επικρατεί χάος, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να επιτίθενται φραστικά προς όλες τις πλευρές, και βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων να εκφράζουν εντονότατα την αποδοκιμασία τους για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μέσα στον γενικευμένο θόρυβο ακούστηκε εκ νέου ο Γ. Λαγός να λέει προς άλλο μέλος του Κοινοβουλίου, που προφανώς επέμενε στο θέμα της δίκης της Χρυσής Αυγής: «Αμα έρθω να σου τρίψω τη δικογραφία στη μούρη, τι θα κάνεις;», είπε, προκαλώντας πλέον την άμεση αντίδραση του κ. Λαμπρούλη: «Παρακαλώ πολύ, η Φρουρά να απομακρύνει τον κ. Λαγό από την αίθουσα», είπε ο προεδρεύων.

Τα στελέχη της Φρουράς εισήλθαν και αποχώρησαν, ύστερα από ώρα, χωρίς να επέμβουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή