Λεβέντης: Σχήμα τεχνοκρατών, η λύση στο αδιέξοδο

Λεβέντης: Σχήμα τεχνοκρατών, η λύση στο αδιέξοδο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών με τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής αποτελεί για τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη τη μοναδική λύση από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας, αλλά και ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα αντέξουν στη λήψη σκληρών μέτρων δίχως μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν συμφωνηθεί από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα. «Το ασφαλιστικό λύνεται με ανεύρεση νέων πόρων ή ανάπτυξη», τόνισε ως προς το συνταξιοδοτικό ο κ. Λεβέντης, ο οποίος, μάλιστα, εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και στην Ελλάδα θα μεγαλώσει το μερίδιο της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι της κρατικής. Περιέγραψε τον κ. Γ. Κατρούγκαλο ως «ταχυδακτυλουργό», καθώς, όπως είπε, «με λιγότερα λεφτά λέει ότι δίνει τις ίδιες συντάξεις», ενώ σε δηκτικό ύφος σχολίασε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού περί εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία και των καταθετών στις τράπεζες. «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις τράπεζες χωρίς capital controls για μόνο μία ημέρα. Να δει τι εμπιστοσύνη έχει ο λαός στο σύστημα», είπε ενδεικτικά.

Εν συνεχεία ο κ. Λεβέντης μίλησε για τις παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος αναφερόμενος στις τριπλές και διπλές συντάξεις, καθώς και σε εκείνες που απολαμβάνουν οι πρώην βουλευτές. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων διερωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο η κυβέρνηση κατέθεσε τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν χθες, εφόσον αυτά δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Ο κ. Λεβέντης περιέγραψε ως γενεσιουργό αιτία της κρίσης από το 2009 την απουσία μεταρρυθμίσεων. «Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση, που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι γιατί το πιστεύει», είπε και σημείωσε ότι με τη σημερινή απρόθυμη στάση των υπουργών, εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος Grexit. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα οφείλονται σε εχθρική στάση των Ευρωπαίων. «Ο κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν έκανε μεταρρυθμίσεις και έχει ακεραία την ευθύνη», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης. Εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περικόψει την αμοιβή του κατά τα πρότυπα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή