Καμμένος: Οξεία επίθεση σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

Καμμένος: Οξεία επίθεση σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους και με διττό στόχο, αφενός να αποδώσει στις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τα νέα μέτρα που λαμβάνονται, αφετέρου να επαναφέρει το στίγμα της διαπλοκής για την αξιωματική αντιπολίτευση, κινήθηκε η ομιλία του κ. Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, στη γραμμή που έχει χαράξει να εμφανίζεται ως ο αυθεντικός εκπρόσωπος της ελληνικής κεντροδεξιάς, ο κ. Καμμένος έσπευσε να καταγγείλει τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ως νεοφιλελεύθερο και να αναδείξει εντάσεις του προέδρου της Ν.Δ. με την «καραμανλική» πτέρυγα του κόμματος, αναφερόμενος στην «επίθεση», όπως την αποκάλεσε, του προέδρου της Ν.Δ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στην επικριτική του στάση για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή. Κυρίως, όμως, επιδίωξε να φέρει σε αντιπαράθεση τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ. με τον προκάτοχό του, κ. Ευ. Μεϊμαράκη, υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι η Ν.Δ. είχε υπερψηφίσει «ως κόμμα ευθύνης» τη συμφωνία, καίτοι ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωνε ότι η «γαλάζια» ψήφος δεν συνιστά νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ακολουθούσαν.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επέλεξε, κατά την έναρξη της ομιλίας του, να διαψεύσει τα σενάρια για κλυδωνισμό της συμπολίτευσης και διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι η συνταγματική εντολή που έχει η κυβέρνηση είναι για 4 χρόνια και, συνεπώς, θα στενοχωρηθούν όσοι προσβλέπουν σε γρήγορη πτώση της. Επιχειρηματολόγησε ότι, σε αντίθεση με τα 58 δισ. μέτρα της περιόδου 2010 – 2014, η σημερινή κυβέρνηση φέρνει μόλις 5 δισ. μέτρων και μάλιστα μέχρι το 2018. «Αυτή είναι η μόνη αλήθεια», υπογράμμισε ο επικεφαλής του μικρότερου κυβερνητικού κόμματος, επικρίνοντας την αντιπολίτευση ότι παραμένει σε στάση άρνησης όταν μεγεθύνεται το κίνημα στήριξης της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο κ. Πάνος Καμμένος απέδωσε την ανάγκη λήψης μέτρων για το ασφαλιστικό στο PSI και την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης επί Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, ενώ έστρεψε την ατζέντα και σε θέματα «διαπλοκής», επιφυλάσσοντας αιχμές για τους Ευ. Βενιζέλο, Αντ. Σαμαρά, αλλά και για τον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Στ. Θεοδωράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή