«Πόλεμος» Π. Πολάκη με Γεωργιάδη, Λοβέρδο

«Πόλεμος» Π. Πολάκη με Γεωργιάδη, Λοβέρδο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές ήταν, κατά το διήμερο της συζήτησης στη Βουλή, οι «στιγμές» μεγάλης έντασης. Εκείνη, όμως, που ξεχωρίζει κατεγράφη αργά τη νύχτα του Σαββάτου, με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Αδωνι Γεωργιάδη, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις ελλείψεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η μεταξύ τους φραστική αντιπαράθεση έφθασε στα άκρα, με τον παριστάμενο υπουργό Εργασίας να αναγκαστεί να πει, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα: «Βρε σεις, στη Βουλή είμαστε…».

Το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει κατακόρυφα, όταν ο κ. Πολάκης είπε: «Εσείς πήρατε αξία από το αξίωμα. Εμείς δίνουμε αξία στο αξίωμα. Ησασταν και εσείς υπουργός τότε –όχι μόνον εσείς και ο κ. Λοβέρδος ήταν και ο κ. Βορίδης ήταν– που δώσατε αυτό το χρήμα για να έχετε πειθήνια όργανα υπεράσπισης των μνημονίων».

Α. Λοβέρδος: Τι λες, μωρέ; Εμένα στο στόμα σου δεν θα με βάζεις!

Π.Π.: Σ’ εμένα μιλάς;

Α.Λ.: Eχω ζήσει τον τελευταίο χρόνο των πρώτων μου εφηβικών χρόνων στη δικτατορία. Τους ΕΚΟΦίτες σαν και εσένα τούς έζησα. Τώρα στη Δημοκρατία δεν φτουράς, όσο και να βρίσεις, όσα και να πεις.

Π.Π.: Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σάς τους επιστρέφω, κύριε Λοβέρδο.

Α.Λ.: Aντε ρε, φύγε από δω.

Π.Π.: Και το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Oχι σ’ εμένα.

Α.Λ.: Eχουμε Δημοκρατία και τη σεβόμαστε…

Π.Π.: Φυσικά και έχουμε Δημοκρατία. Αυτό που σου λέω!

Α.Λ.: Δεν μπορείς να με δείρεις!

Αμέσως μετά η μάχη δόθηκε με τον κ. Γεωργιάδη ξανά:

Α.Γ.: Πήρατε στο γραφείο σας τους φακέλους των ιατρών. Oποιος από αυτούς τους ιατρούς σάς κάνει μήνυση –και φαντάζομαι θα σας κάνουν όλοι–, ή αν αυτοί εδώ σάς ψηφίσουν για να πάτε σε εξεταστική επιτροπή, θα πάτε φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς, όταν έρθουμε, μην ανησυχείτε.

Π.Π.: Θα αργήσετε πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή