Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Παυλόπουλου-Τσίπρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Παυλόπουλου-Τσίπρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ αμέσως μετά ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνομιλία του μπροστά στις κάμερες με τον κ. Παυλόπουλου επεσήμανε ότι ουσιαστικά κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Έκανε δε λόγο για «όδικό χάρτη» για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζοντάς τον ως θετικό μήνυμα τόσο προς τις αγορές και τους επενδυτές όσο και προς τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα τα μεσαία και αδύναμα στρώματα, που σήκωσαν μεγάλο βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ευχαρίστησε προσωπικά, γιατί όπως σημείωσε, σε αυτή την δύσκολη διαδρομή υπερασπίστηκε εκ της θέσεώς του, και την ανάγκη να παραμείνουμε σταθεροί στην αταλάντευτη διεκδίκηση αυτών των αξιών αλλά και στην ανάγκη να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την ελάφρυνση του χρέους και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε ότι πέρα από την αλληλεγγύη, αυτό που αποδεικνύει η Ελλάδα είναι ότι -με πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού-παραμένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία. Το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η αλληλεγγύη είναι ένδειξη και από την πλευρά των εταίρων μας ότι αναγνωρίζουν αυτή την απόφαση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι αυτή η στέρεη απόφαση να μείνουμε στην Ευρώπη και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, είναι και μια απόφαση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, επικυρώθηκε από μια συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές και παρά τις επιμέρους διαφορές η απόφαση να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή είναι κάτι το οποίο το συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε, πρώτα, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συνομιλία των δύο ανδρών να είναι σύντομη και σε, μάλλον, βαρύ κλίμα. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού από την ανακοίνωση του Eurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά (νομοθέτηση πρόσθετων έμμεσων φόρων, προληπτικού μηχανισμού περιορισμού δαπανών, κόκκινων δανείων, Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων) μέχρι την επόμενη συνεδρίαση ώστε να οριστικοποιήσει τη συμφωνία. Απαξιωτική ήταν και η αναφορά της Συγγρού στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος καθώς γαλάζια στελέχη έκαναν λόγο για μία «τρύπα στο νερό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή