Παυλόπουλος: Στέρεη η απόφαση παραμονής στην Ευρωζώνη

Παυλόπουλος: Στέρεη η απόφαση παραμονής στην Ευρωζώνη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιβεβαίωση της απόφασης των Eλλήνων πολιτών να διασφαλίσουν, με μεγάλες θυσίες, την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας χαρακτήρισε τα χθεσινά αποτελέσματα του Eurogroup ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ενημέρωση που του παρείχε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παυλόπουλος, στον απόηχο της πολιτικής έντασης που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της αναφοράς του στην ανάγκη η οικονομία να υπηρετεί τον άνθρωπο, σχολίασε ότι η στέρεη απόφαση να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης είναι μία απόφαση που ελήφθη από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και, παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών, επιβεβαιώθηκε και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες, σχολίασε ότι ο «οδικός χάρτης» για την ελάφρυνση του χρέους αποτελεί θετικό μήνυμα όχι μόνον για τις διεθνείς αγορές αλλά, κυρίως, για τους Ελληνες πολίτες, κυρίως τους ασθενέστερους, που σήκωσαν το βάρος της προσαρμογής. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του που αποσκοπούσε, όπως είπε, αφενός στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής, αφετέρου δε στη διεκδίκηση της ελάφρυνσης του χρέους ως δείγματος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή