ΚΚΕ: Ο μηχανισμός, χειρότερος από προηγούμενα μνημόνια

ΚΚΕ: Ο μηχανισμός, χειρότερος από προηγούμενα μνημόνια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας» χαρακτήρισε χθες το ΚΚΕ τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Eurogroup, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγυρίζει τη στιγμή που έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε πρόσθετα σκληρά μέτρα φορολεηλασίας, συν ένα συμπληρωματικό μνημόνιο με αυτόματο κόφτη κι ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον νόμο-λαιμητόμο του ασφαλιστικού-φορολογικού».

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την “ελάφρυνση” του χρέους, μέσω επιμήκυνσης μετά το 2018, οι υποσχέσεις για ανάκαμψη, το νέο success story α λα Τσίπρα αυτή τη φορά είναι το δόλωμα για να γίνει ο λαός συνένοχος στο σε βάρος του έγκλημα», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός και προεξοφλεί ότι όχι μόνον «κανένα αντιλαϊκό μέτρο δεν θα καταργηθεί, αλλά, αντίθετα, θα ζητούνται από τον λαό νέες θυσίες στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας».

Σε ό,τι αφορά δε τον επονομαζόμενο «κόφτη», το ΚΚΕ εκτιμά ότι θα αποτελέσει ένα μηχανισμό χειρότερο σε σύγκριση ακόμη και με τα προηγούμενα μνημόνια. «Θα μπορούν κάθε χρόνο, με προεδρικά διατάγματα και χωρίς καν ψήφιση στη Βουλή, να μειώνονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και να αυξάνονται οι φόροι, αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των «ματωμένων» πλεονασμάτων», επισημαίνει το κομμουνιστικό κόμμα και χαρακτηρίζει τη συμφωνία «ένα νέο μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης».

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η λαϊκή συμμαχία και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής είναι, κατά την ίδια ανακοίνωση, μονόδρομος. «Στον λαό υπάρχουν αγωνιζόμενες δυνάμεις, δυνατότητες και εφεδρείες, που πρέπει να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση και στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή