Στρατηγική ανάδειξης εναλλακτικών προτάσεων από τον Στ. Θεοδωράκη

Στρατηγική ανάδειξης εναλλακτικών προτάσεων από τον Στ. Θεοδωράκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι δίκαιο κάποιος που βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως να δίνει το 60% στο κράτος; Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους φτωχότερους συνανθρώπους μας. Η οικονομία για να ζήσει θέλει κάποιος να προσδοκά κάποιο κέρδος. Να δημιουργεί θέσεις εργασίας, για να μπορέσει να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Οταν πάνω από τα 60.000 ευρώ το κράτος παίρνει το 65%, δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα αναλάβουν αυτό το ρίσκο. Τι θα όφειλε να κάνει η κυβέρνηση; Υπάρχουν 360 εκατ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, και 12 εκατ. για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τα οποία επίσης δεν έχουν αξιοποιηθεί ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Συγκεκριμένα επιχειρήματα και αντιπροτάσεις, όπως αυτές που επικαλέστηκε χθες στον ΣΚΑΪ, θα αναδεικνύει στο εξής ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι μόνον αν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδη, υπάρχει περίπτωση να αντιληφθούν πόσο λάθος είναι να εμπιστεύονται ακόμη τον κ. Αλ. Τσίπρα. Η νέα αυτή τακτική, δηλαδή να καυτηριάζονται καθημερινά από το Ποτάμι συγκεκριμένα κυβερνητικά λάθη μαζί με εναλλακτικές λύσεις, κρίθηκε αναγκαία από τον κ. Θεοδωράκη και για έναν επιπλέον λόγο. Ο ίδιος θεωρεί πως αν κάπου πλεονεκτεί έναντι των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, είναι στη δυνατότητά του να κατονομάζει μέτρα που δεν είναι ευχάριστα στους πολίτες. Οπως, π.χ., την ανάγκη περικοπής των πρόωρων συντάξεων, του κλεισίματος δημοσίων οργανισμών ή ακόμη και απολύσεων στο Δημόσιο, προκειμένου να μειωθούν οι φόροι που κατά το Ποτάμι νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα. Με απλά λόγια, στο Ποτάμι εκτιμούν ότι μόνο με μια τέτοια τολμηρή στρατηγική θα κατορθώσουν σταδιακά να ανακάμψουν, ενώ το γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης απομακρύνει τις εκλογές, τους κάνει να ελπίζουν ότι έχουν πλέον τον χρόνο να διαψεύσουν τις δημοσκοπικές προβλέψεις.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που στις τοποθετήσεις του κ. Θεοδωράκη επανήλθε η κριτική στη Ν.Δ. «Οι δεξιοί είχαν κόφτη ή ήθελαν να επιβάλουν κόφτη, ενώ οι αριστεροί επιβάλλουν δρεπάνι που έρχεται να κόψει ό,τι εξέχει», είπε χθες, αποδίδοντας την αδυναμία της χώρας να βγει από την κρίση στην απουσία ενός τολμηρού σχεδίου από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή