Παυλόπουλος: Υποχρέωση μας η προστασία του αναλλοίωτου χαρακτήρα του Αγίου ‘Ορους

Παυλόπουλος: Υποχρέωση μας η προστασία του αναλλοίωτου χαρακτήρα του Αγίου ‘Ορους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τεράστια και ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική κληρονομιά του Αγίου Ορους χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στη Μοναστική Πολιτεία του Αθω, χθες. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στη δήλωσή του ότι «όλοι οι Ελληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί στην πατρίδα μας περιλαμβάνεται η ευλογημένη Χερσόνησος του Αθω». Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελληνική Δημοκρατία «έχει υποχρέωση προστασίας του Ιερού Τόπου για τη διατήρηση του αναλλοίωτου χαρακτήρα και της πορείας του στο μέλλον. Η παρουσία μας εδώ, σε έναν χώρο τον οποίο αγιάζει η ασίγαστη διακονία λαμπρών Αδελφοτήτων και Οικιστών, μας γεμίζει χαρά και προσδοκία ότι η σημερινή συνάντηση και συναναστροφή θα συμβάλει, ακόμη περισσότερο, στην καλλιέργεια πνεύματος εγγύτητας και αμεσότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι από το 1988 το Αγιον Ορος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στις Καρυές ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου, ο Πρωτοεπιστάτης γέροντας Παύλος και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, οι ηγούμενοι των Μονών και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μιλήτου Απόστολος. Προσφωνώντας τον κ. Παυλόπουλο, ο γέροντας Παύλος χαρακτήρισε το Αγιον Ορος «ακρόπολη της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή