Μηνυτήρια αναφορά κατά Πολάκη από Γεωργιάδη, Τζαβάρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά Πολάκη από Γεωργιάδη, Τζαβάρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την επιλογή του να αλλάξει μόνος του τον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων γιατρών του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μετά τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), και η Νέα Δημοκρατία, και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Τζαβάρα, κατέθεσαν χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του Παύλου Πολάκη και των συνεργατών του στο υπουργείο Υγείας για την υπόθεση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας, στη μηνυτήρια αναφορά τους, καταγγέλλουν την τέλεση κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται από το άρθρο 22, παράγραφο 4 και 6 του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και οι οποίες αφορούν την παράνομη επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο. Σύμφωνα με το υπουργείο, η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση. Ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι, εάν υπήρχαν λάθη, θα έπρεπε ο κατάλογος να σταλεί πίσω στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αντί να «διορθωθεί» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.

Στον Αρειο Πάγο

Επιπλέον χθες, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε αίτηση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ως προς τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Πολάκη για την καθυστέρηση στη στελέχωση των κλειστών μονάδων εντατικής θεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αναφορά στις εισαγγελικές αρχές έχει κάνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ΠΟΕΔΗΝ με την αναφορά της ζητεί να διερευνηθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και ειδικά του κ. Πολάκη, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές. Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τον κ. Πολάκη για «ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις, πολιτικές σκοπιμότητες και κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ», που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν κλειστές κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία. Στην ίδια αναφορά, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τους κινδύνους για τους ασθενείς, εξαιτίας «της μη ελεγχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, των πρωτοβάθμιων μονάδων και του ΕΚΑΒ». Οπως αναφέρει, οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων ανέρχονται στις 30.000, ενώ την τελευταία τριετία έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ 13.500 υπάλληλοι. Προβλέπει δε επιδείνωση της κατάστασης το φθινόπωρο, λόγω της λήξης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (λήγουν τον προσεχή Σεπτέμβριο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή