Σκληρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης από Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης από Μητσοτάκη

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνολική αποδόμηση της κυβέρνησης Τσίπρα επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία ενόψει, όπως όλα δείχνουν, της οριστικοποίησης μιας επώδυνης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μετά την αρχική αμηχανία που προκάλεσε στα στελέχη του κόμματος η συνειδητοποίηση ότι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, είναι αποφασισμένος να υιοθετήσει ακόμη και τα πλέον σκληρά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να κλείσει τη διαπραγμάτευση και να παραμείνει στο Μαξίμου, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης βγήκε στην αντεπίθεση προκειμένου να χαράξει τη νέα γραμμή αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Με διαδοχικές παρεμβάσεις (δημόσιες δηλώσεις, συνέντευξη στην ΕΡΤ, επισκέψεις σε σχολεία και χώρους εργασίας) ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι η παραίτησή της συνιστά προϋπόθεση για την επιστροφή της Ελλάδας σε καθεστώς κανονικότητας και σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Μόνο μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, να απελευθερώσει τις δυνάμεις του υγιούς “επιχειρείν” και να καταφέρει να προσελκύσει στη χώρα μας εκείνες τις επενδύσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αφήσει πίσω την περίοδο των Μνημονίων», ανέφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ημερίδας (Workshop) που διοργάνωσε η Ν.Δ. με αντικείμενο το «πακέτο Γιούνκερ» και τα νέα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, παρουσία στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα και επιχειρηματιών. Σε παράλληλο χρόνο, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμιζε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως «το αίτημα για εκλογές συνιστά στάση ευθύνης που υπαγορεύεται από τη συνολική δραματική κατάσταση στην οποία ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσυραν και εξακολουθούν να σέρνουν τη χώρα, δεν αφορά μόνο τα δημόσια οικονομικά, αφορά την πραγματική οικονομία, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία».

Περί «πανηγυρισμών»

Ταυτόχρονη προσπάθεια των επιτελών της Συγγρού είναι να αποκαλύψουν την πραγματικότητα πίσω από τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών εταίρων για το… πέρας των μνημονίων. «Πρώτη φορά βλέπουμε κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα 12 δισ. ευρώ και να πανηγυρίζει» σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «οι Ελληνες πληρώνουν ακριβά τα ψέματα του κ. Τσίπρα, στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους. Που δεν θα “κουρευτεί”». Πέραν της αμφισβήτησης των κυβερνητικών προσδοκιών για το χρέος, η Ν.Δ. επιμένει στο «απτό» επικοινωνιακά επιχείρημα ότι οι επιλογές του κ. Τσίπρα έχουν κοστίσει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό περίπου 5.000 ευρώ, ενώ ήδη επιδιώκει να θέσει ψηλά τον πήχυ και για το ποσό που θα εκταμιευθεί προς την ελληνική οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι βάσει της συμφωνίας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, η Αθήνα θα πρέπει να αιμοδοτηθεί με περίπου 15 δισ. ευρώ.

Σημείο αιχμής αποτελεί και ο περίφημος «κόφτης» που έδωσε, χθες, αφορμή για μια διαδικτυακού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. ανέδειξε τις διαφορές του νέου «κόφτη» (αφορά συγκεκριμένο «δημοσιονομικό κενό» ίσο με το 2% του ΑΕΠ, είναι στοχευμένος σε μισθούς-συντάξεις) σε σχέση με τον ισχύοντα μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης που νομοθέτησε το 2014 η Ν.Δ. Μάλιστα, ο κ. Κουμουτσάκος αξιοποίησε τη λέξη, προκειμένου να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικό “κόφτη” στο ψέμα, στην αναξιοπιστία, στην ανικανότητα, και όχι οριζόντιο οικονομικό “κόφτη” εισοδημάτων». Ακολούθησε μία αντιπαράθεση «διαδικτυακής ατάκας». Η κ. Ολγα Γεροβασίλη επανέλαβε την κριτική της προς τη Ν.Δ., καταλήγοντας με το διαδικτυακό σύνθημα #synelthete (συνέλθετε) ως απάντηση στο #fygete (φύγετε) της Ν.Δ. με τον κ. Κουμουτσάκο να ανταπαντά με τη σειρά του: #synelthete_apo_aftapates.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή