Τσίπρας: Τέλος διανυκτέρευσης από το 2018

Τσίπρας: Τέλος διανυκτέρευσης από το 2018

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητά του ότι θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση φέτος στη χώρα μας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός θα είναι η αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή εποχή που ανοίγεται για τη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα καταλύματα θα επιβληθεί από το 2018, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει όπως συμφωνεί και ο ΣΕΤΕ και, για να κλείσει, πρέπει να μοιραστεί το βάρος. Επίσης, προανήγγειλε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ επενδύσεων στον τουρισμό, όπως νέων μαρινών, συνεδριακών κέντρων, γκολφ κ.ά. Επιπλέον, σημείωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ και με την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες θα «πέσουν» στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους περί τα 10 δισ. ευρώ. Για την επικείμενη αύξηση κατά μία μονάδα του ΦΠΑ στο 24% υπογράμμισε ότι αποτελεί αντιστάθμισμα στις απαιτήσεις των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 23%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή