Η ΛΑΕ προτείνει ευρύτερο αντιμνημονιακό μέτωπο

Η ΛΑΕ προτείνει ευρύτερο αντιμνημονιακό μέτωπο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για τη συγκρότηση ενός κατά το δυνατόν ευρύτερου μετώπου δυνάμεων, με σαφώς αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικό προσανατολισμό, απηύθυναν χθες τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, που δημοσιοποίησαν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος στην αφετηρία ενός δημοσίου διαλόγου με ορίζοντα την πανελλαδική συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24 – 26 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε στην παρέμβασή του ότι βασικός στόχος του ανοικτού, δημοσίου διαλόγου που ζητεί η ΛΑΕ να γίνει πάνω στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει είναι η επαναθεμελίωση της Αριστεράς. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι μέσα από τη συζήτηση οι θέσεις θα βελτιωθούν, ενώ χαρακτήρισε την πορεία προς τη συνδιάσκεψη ως πορεία εξωστρέφειας, με άνοιγμα στον λαό και ισχυρή παρουσία στους αγώνες. Οι βασικοί άξονες της πρότασης αφορούν την ακύρωση και την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημοσίου χρέους με όπλο τη στάση πληρωμών, σεισάχθεια για τους οικονομικά αδυνάμους, σχεδιασμένη έξοδο από την Ευρωζώνη, επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων, παύση των ιδιωτικοποιήσεων και εθνικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων και τραπεζών, δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, εξασφάλιση χρηματοδότησης για Παιδεία και Υγεία, εκλεγμένη Συντακτική Συνέλευση και πολυδιάστατη ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και πολιτική οικονομικών σχέσεων.

Κινητοποιήσεις

Ο κ. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑΕ προανήγγειλαν για το αμέσως επόμενο διάστημα συζητήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για τη διαδικασία μετάβασης από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, ενώ κάλεσαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα των πρόσθετων μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή