ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη

Παππάς: Η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη

Για «δεδομένη παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σε ημερίδα στην Ουάσιγκτον (Εuropean Institute: "Greece Turning the Page"). «Μπορούμε να θεωρήσουμε την παρουσία του ΔΝΤ ως δεδομένη, γιατί είναι μέρος της συμφωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό» διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά τη νέα συμφωνία κυβέρνησης – πιστωτών σχολίασε ότι «για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα πού φαίνεται αποδοτικό», ενώ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «εν μέρει» την κυριότητα του προγράμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε χθες Πέμπτη σειρά συναντήσεων με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανάμεσα τους ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και ο σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα Ευρώπης, Τσάρλι Κάπτσεν στον απόηχο και της συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς την Τετάρτη.

Ο κ. Παππάς θα συναντηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα εντός της ημέρας και με τον κ. Σιτς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους κορυφαίων funds.

Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

«Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει, παράλληλα, δήλωση του Νίκου Παππά από την Ουάσιγκτον, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας λέει ότι «θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεδομένη, γιατί είναι μέρος του προγράμματος, δεν είμαστε εμείς που θέτουμε το θέμα».

Αντίδραση Γεωργιάδη

«Βλέπω το βίντεο του Παππά από την Ουάσιγκτον λέει ότι "η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη…", θυμίζω το σανό που μοιράζανε στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες, ότι εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε το Ταμείο και αυτοί ήταν οι λεβέντες που το πολεμάγανε» σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.