ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δεξιά, το κόμμα του Φ. Κρανιδιώτη

Νέα Δεξιά, το κόμμα του Φ. Κρανιδιώτη

Θέση στη μάχη απήχησης στο δεξιό πολιτικά ακροατήριο λαμβάνει και ο προ εβδομάδων διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία δικηγόρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.

Υπό τον τίτλο Νέα Δεξιά και με έμβλημα έναν αετό σε χρώματα κόκκινο και μπλε («Κόκκινο γιατί δεν παραχωρούμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά και μπλε γιατί δεν χαρίζουμε το έθνος στην Ακροδεξιά», ανέφερε στην «Κ» ο ιδρυτής), το νέο σχήμα είναι το δεύτερο που συγκροτείται στα «πλευρά» της Νέας Δημοκρατίας, με προφανή επιδίωξη να εκμεταλλευτεί την προς το Κέντρο τροχιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί η Εθνική Ενότητα των κ. Γ. Καρατζαφέρη και Τ. Μπαλτάκου, οι οποίοι μάλιστα είχαν ζητήσει και τη σύμπραξη του κ. Κρανιδιώτη.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου σχήματος προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, οπότε και θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη, αλλά και ένας πρώτος αριθμός στελεχών. Ο κ. Κρανιδιώτης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Πειραιά, χωρίς πάντως να επιτύχει να εκλεγεί, ενώ διεγράφη από τη Ν.Δ. όταν, μετά την αναφορά Μουζάλα περί Μακεδονίας, έκανε λόγο για νέο «Γουδί».