Αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαρσοκωμωδία που παραπέμπει στο τραγούδι «το προσκλητήριο τους… έπεσε απ’ τα χέρια» θυμίζει πλέον το σίριαλ που παίζεται το τελευταίο τριήμερο στην Κεντροαριστερά, καθώς το «πρόβλημα», αν προσκλήθηκε γραπτώς ή προφορικώς ο Στ. Θεοδωράκης από τη Φώφη Γεννηματά στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διατηρήθηκε και χθες με εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στην προχθεσινή αιχμή του κ. Θεοδωράκη ότι «η πρόσκληση πιθανόν να παρέπεσε κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη ή να βρίσκεται στα μη απεσταλμένα email τους», χθες απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θαν. Θεοχαρόπουλος. Εκείνος παραδέχθηκε μεν ότι η πρόσκληση ήταν προφορική, αλλά αδειάζοντας έτσι τη Χαρ. Τρικούπη η οποία είχε υπαινιχθεί σε ανακοίνωσή της το αντίθετο. Στη δε «διαμάχη» παρενέβη και η κ. Αθηνά Δρέττα, η οποία ως μετέχουσα στην επιτροπή διαλόγου των δύο κομμάτων τόνισε ότι το όλο θέμα «δημιουργεί αμηχανία και θλίψη σε όσους λίγους παρακολουθούν ακόμη τις διεργασίες περί την Κεντροαριστερά», ενώ ακόμη πιο αιχμηρός ήταν ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «με τις λάθος αυτές συνεννοήσεις ανάμεσα στη Δημ. Συμπαράταξη και το Ποτάμι, οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα τρίβουν τα χέρια τους».

Η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη –και για όποιον τέλος πάντων ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα– έχει ως εξής. Η κ. Γεννηματά διαβάζοντας στον Τύπο στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος ότι ο κ. Θεοδωράκης θα μιλήσει στο Συνέδριο της Δράσης, προφανώς αιφνιδιάστηκε και του τηλεφώνησε για να τον καλέσει –αν θέλει– να πάει και στη δική της Συνδιάσκεψη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται και εκείνος να αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα από τον χαλαρό τρόπο της πρόκλησης και έτσι απάντησε ότι δεν δύναται να παραστεί. Και μετά ακολούθησε η επίρριψη ευθυνών ένθεν κακείθεν επί ενός ασήμαντου επί της ουσίας θέματος.

Κατόπιν τούτου, το ερώτημα μάλλον είναι γιατί ένα τόσο επουσιώδες γεγονός πήρε ανάλογες διαστάσεις. Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στην κεντροαριστερή στροφή που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει προκαλέσει αμηχανία στον χώρο του κέντρου. Αμηχανία που εντείνει βέβαια το γεγονός ότι ενώ το κυβερνών κόμμα φαίνεται να καταρρέει τις δημοσκοπήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ουδόλως εισπράττουν εκλογικά οφέλη, όπως άλλωστε και από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι απείχαν στις τελευταίες εκλογές.

Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του στο Συνέδριο της Δράσης. Επικαλούμενος το γεγονός ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η αποχή έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ από το 1951, ομολόγησε ότι η μεγαλύτερη αποτυχία του είναι πως δεν κατόρθωσε να συγκινήσει όλο αυτό το πλήθος που καταδικάζει διά της απουσίας του όλο το πολιτικό σύστημα και προανήγγειλε ότι δεν θα παραδοθεί και ότι θα αγωνισθεί μέχρι τέλους να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από τη χώρα μακριά από τους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μεταρρυθμιστική διστακτικότητα της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή