Φαινόμενα εσωστρέφειας στους Ανεξ. Ελληνες

Φαινόμενα εσωστρέφειας στους Ανεξ. Ελληνες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι αφορμές εσωστρέφειας στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, καθώς, παρά τη συντεταγμένη εικόνα του κόμματος στη Βουλή, πολιτευτές και περιφερειακά στελέχη του εμφανίζονται να διαφοροποιούνται.

Πιο πρόσφατο πλήγμα, η δημόσια αποχώρηση του πολιτευτή Μαγνησίας Χρ. Χρηστάκη, ο οποίος μάλιστα επεφύλαξε σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον κ. Π. Καμμένο όσο και για τον ρόλο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση («από ρυθμιστής και αναγκαίο καλό παίζει πλέον τον ρόλο του “χρήσιμου ηλιθίου” σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση). Αυτό που καθιστά ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ότι ο κ. Χρηστάκης είναι εξάδελφος της υφυπουργού Μεταφορών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία χθες ρωτήθηκε σχετικώς. «Δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις ούτε να απολογηθώ για την ενέργεια ενός μέλους της οικογενείας μου. Βεβαίως, λυπάμαι για το γεγονός, όπως και για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη, σημειώνοντας ότι η ίδια συνεχίζει «με απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του προέδρου των ΑΝΕΛ και βεβαίως συνεχίζω να είμαι σ’ αυτή τη διακυβέρνηση όσο ο πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να συνεχίζω να είμαι και να εργάζομαι για το καλό της κυβέρνησης και του τόπου».

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των ΑΝΕΛ και της Εθνικής Ενότητας των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου, όταν ανακοινώθηκε η «μετεγγραφή» στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νέο κόμμα, ενώ με αιχμηρό τρόπο για τον κ. Π. Καμμένο μίλησε σήμερα και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, επικεφαλής πλέον της Νέας Δεξιάς, αφού προφανώς η διελκυστίνδα για το συντηρητικό, λαϊκό δεξιό ακροατήριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή