«Τσουνάμι» νομοσχεδίων προαναγγέλει ο Βούτσης

«Τσουνάμι» νομοσχεδίων προαναγγέλει ο Βούτσης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ανεπίσημο κυβερνητικό σχεδιασμό να κατατεθούν προς έγκριση στη Βουλή δέκα σχέδια νόμου «ειδικού ενδιαφέροντος», αμέσως μετά την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δημοσιοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ν. Βούτσης. Υπενθυμίζεται ότι είναι πλέον θέμα ωρών η κατάθεση του εν λόγω πολυνομοσχεδίου με στόχο την ψήφισή του (με επείγουσες διαδικασίες) το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής.

Μεταξύ των δέκα νομοθετημάτων είναι, όπως είπε ο κ. Βούτσης στους δημοσιογράφους, εκείνα τα οποία αφορούν τον νέο αναπτυξιακό νόμο, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, τα αδήλωτα κεφάλαια και τη λεγόμενη κοινωνική οικονομία. Μάλιστα πρόσθεσε πως τα νομοσχέδια αυτά ήταν ήδη έτοιμα αλλά εξαιτίας «βέτο» των Θεσμών, παρέμεναν σε εκκρεμότητα.

«Από Δευτέρα ανοίγουμε» είπε με χιουμοριστική διάθεση ο Πρόεδρος της Βουλής, και υπό αυτό το πρίσμα εκτίμησε ότι πιθανότατα, λόγω του βεβαρυμένου νομοθετικού προγράμματος, δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα φέτος.

Τις «ανακοινώσεις» αυτές της κυβέρνησης ουσιαστικά μέσω του Προέδρου της Βουλής, «υποδέχθηκαν» έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες με σκεπτικισμό: ορισμένοι διέκριναν, ακριβώς λόγω της έντασης που επικρατεί στους κόλπους της πλειοψηφίας ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής επί των εξαιρετικά δύσκολων μέτρων, διάθεση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ: Οτι, δηλαδή, τα δύσκολα τελειώνουν και πως πλέον ανοίγει ο δρόμος που έχει σχεδιάσει το Μέγαρο Μαξίμου για μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, καθώς και για προώθηση σημαντικών νόμων που αποτελούν σημαντικό μέρος του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά δεν τύγχαναν της έγκρισης των εταίρων.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, επί του οποίου ως γνωστόν είπε πολλά προσφάτως ο κ. Π. Κουρουμπλής, ο κ. Βούτσης τηρώντας διακριτικά αποστάσεις από τα όσα σχετικά είπε ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής και πρόσθεσε πως η κατάθεση του νόμου δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή