Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοεξορισθεί από τον διάλογο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων

Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοεξορισθεί από τον διάλογο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αξιολόγηση θα κλείσει με την κυβέρνηση να βάζει καινούργιους φόρους. Το Ποτάμι υπέδειξε συγκεκριμένες δαπάνες που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 3,5 δισ. ευρώ ετησίως, αλλά εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει αυτές τις δαπάνες, τότε θα βάλει και άλλους φόρους. Το ότι βάζει φόρους όμως είναι δική της επιλογή, δική της ανάγνωση του μνημονίου του Αυγούστου, επειδή δεν θέλει να περικόψει τις σπατάλες και δε θέλει να προχωρήσει γρήγορα στις ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Ο διάλογος για μία μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Αυτά είναι δύο κόμματα που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ούτε το ένα θα ενταχθεί στο άλλο». «Το Ποτάμι λέει ότι το καινούριο δεν είναι οι πρώην υπουργοί. Αυτή είναι η διαφωνία μας. Εμείς λέμε ότι το καινούριο είναι το νέο αίμα της πολιτικής: Νέοι επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες, νέοι διανοούμενοι, οι οποίοι πρέπει να βγουν στην πολιτική και πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία. Προφανώς υπάρχουν και κάποιοι από τους παλιούς που πρέπει να είναι παρόντες, να δώσουν τους αγώνες τους, αλλά δεν θα προέλθει το καινούργιο από τους παλιούς υπουργούς. Aυτό αφορά και τη Νέα Δημοκρατία, αφορά και το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν να το χωνέψουν, ας το χωνέψουν. Εμείς, πάντως, θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση μας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του παζλ μίας ευρύτερης μεταρρυθμιστικής κίνησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αντιμεταρρυθμιστικό και συντηρητικό κίνημα. Οι ταμπέλες δεν παίζουν κανένα ρόλο στη ζωή. Σημασία έχει τι υποστηρίζεις στην πράξη. Ο Τσίπρας λοιπόν -δυστυχώς για τη χώρα- επιμένει στο κομματικό κράτος και τον κρατισμό. Άρα, έχει αυτοεξορισθεί από τον διάλογο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή