«Οχι σε όλα» από Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Οχι σε όλα» από Δημοκρατική Συμπαράταξη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνον τους οριζόντιους φόρους και τον «κόφτη», αλλά ακόμη και το νέο ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, αποδοκιμάζοντας έτσι το σύνολο του νομοσχεδίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Στην απόφαση αυτή, που είχε άλλωστε διαφανεί από τις προηγούμενες μέρες, κατέληξε η Χαρ. Τρικούπη, κρίνοντας ότι το νέο ταμείο επί της ουσίας εκχωρεί ανεξέλεγκτα στους δανειστές τη δυνατότητα πώλησης δημοσίας περιουσίας, κάτι το οποίο είχε εξαρχής αναδείξει ως απευκταία εξέλιξη η κ. Φώφη Γεννηματά.

Αυτό άλλωστε θα είναι και το πνεύμα των τοποθετήσεων όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το προσεχές διήμερο στη Βουλή. Θα υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των φόρων ήταν αχρείαστοι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καθυστερήσει τόσους μήνες τη διαπραγμάτευση, θα καταγγείλουν ότι η νέα φοροκαταιγίδα θα οδηγήσει και πάλι την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο σε λίγους μήνες και θα εκθέσουν όλες τις ανακολουθίες των τάχα δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προστασία της δημόσιας περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ και των «κόκκινων» δανείων, τις ρυθμίσεις των οποίων επίσης θα αποδοκιμάσει το ΠΑΣΟΚ.

Οπως έλεγαν συνεργάτες της, η κ. Γεννηματά θα σταθεί ιδιαίτερα στον άδικο χαρακτήρα των έμμεσων φόρων, για να αναδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρύβει το γεγονός ότι αυτοί κατεξοχήν πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα, ενώ θα προδικάσει την αποτυχία ακόμη και όσων ρυθμίσεων έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, φέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα για την ιδεολογική απροθυμία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να τις στηρίξουν. Κάτι που διεφάνη άλλωστε και από συνέντευξη του εκπροσώπου της Χαρ. Τρικούπη, Π. Χρηστίδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες, φτωχοποιεί τα μεσαία και κατώτατα στρώματα και την ίδια ώρα δεν λαμβάνει κανένα μέτρο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, της μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνη και της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων επιστημόνων, των νέων αγροτών και όλων των πολιτών που αποφάσισαν να μείνουν στη χώρα και να παλέψουν εδώ».

Το μόνο άρθρο το οποίο θα ψηφίσει το κόμμα της κ. Γεννηματά είναι η επικύρωση της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, ενώ έως χθες βράδυ παρέμενε αμφίβολο αν η Χαρ. Τρικούπη θα στηρίξει και την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως και την προτεινόμενη αλλαγή για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή