Αντ. Σαμαρά: «Η Νέμεσις δεν θα αργήσει»

Αντ. Σαμαρά: «Η Νέμεσις δεν θα αργήσει»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία αιχμηρή δήλωση που καταλήγει ότι «οι “αυταπάτες” του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν, η εξαπάτηση του λαού αποκαλύφθηκε, η Νέμεσις δεν θα αργήσει», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στην πολιτική αντιπαράθεση και, παράλληλα, έδωσε τον τόνο της γαλάζιας κριτικής προς την κυβέρνηση. Η αντίδραση του Μαξίμου που τον κάλεσε «να μιλάει δημοσίως συχνότερα, έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του», αλλά και το κυβερνητικό σχόλιο ότι «ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως “κόφτης” του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη Ν.Δ.» πυροδότησε έναν πόλεμο ανακοινώσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε, μέσω Διαδικτύου, «ας συγκρίνει καθένας πώς ήταν προσωπικά τον Δεκέμβριο του 2014 και πώς είναι σήμερα. Τίποτα άλλο», ενώ η Ν.Δ. σχολίασε ότι «οι Ελληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών».

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε μέχρι χθες», ενώ προχώρησε σε άμεση σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, του πετρελαίου θέρμανσης την τιμή του οποίου η Ν.Δ. είχε μειώσει, αλλά και του πετρελαίου κίνησης που επιστρέφει στα επίπεδα του 2011, «πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε», στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, «που εμείς διατηρήσαμε», στη νέα αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και στην επιβολή τελών «παντού, από το Ιντερνετ και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια». Ακόμη, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «ξεπούλημα» των «κόκκινων» δανείων, ενώ στηλίτευσε και το νέο Ταμείο, καθώς σημείωσε ότι η κυβέρνηση «εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές». «Το χειρότερο είναι ότι εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον “κόφτη”!» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή