Νέο χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις Γεννηματά – Θεοδωράκη

Νέο χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις Γεννηματά – Θεοδωράκη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κόντρα ανέκυψε χθες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, καθώς ο κ. Στ. Θεοδωράκης έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει με πολύ καυστικό τρόπο μια απάντηση που έδωσε προχθές η κ. Φώφη Γεννηματά για την αποστολή που έχει –κατά τη γνώμη της– η επιτροπή διαλόγου των δύο κομμάτων, ταυτίζοντας τον στόχο της με την «ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς».

«Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν, ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία και νομίζουν ότι θα τα ξαναζήσουν. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη και για να πάει μπροστά θέλει νέες δυνάμεις και ανθρώπους που θα ασχοληθούν τώρα με την πολιτική, που θα σπάσουν το παλιό κατεστημένο και θα μπουν και θα ενισχύσουν αυτή την κεντρώα παράταξη», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα: Οχι να μείνουμε με τους παλιούς, αλλά να ενωθούμε και να πληθύνουμε».

Η απάντηση αυτή του κ. Θεοδωράκη, όπως διευκρίνιζαν συνεργάτες του, δόθηκε «μήπως και η κ. Γεννηματά συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να προσαρτηθεί στο δικό της κόμμα, ούτε ασφαλώς να εκφράσει μόνον τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους σε ένα… ΠΑΣΟΚ plus. Το δικό μας στόχο τον έχει επανειλημμένα αναδείξει ο κ. Θεοδωράκης και αφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας νέας και αμιγώς μεταρρυθμιστικής δύναμης, η οποία θα εκφράζει όχι μόνον τους αριστερούς μεταρρυθμιστές αλλά και τους φιλελεύθερους πολίτες της κεντροδεξιάς που κατεξοχήν πιστεύουν στην ανάγκη δομικών αλλαγών, κάτι που το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να καταλάβει», έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Σημειωτέον, ότι στελέχη του Ποταμιού εκφράζουν το τελευταίο διήμερο την απορία τους και για μία επιλογή της κ. Γεννηματά, την οποία θεωρούν ακατανόητη. Αφορά την άρνησή της να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2006 – 2010, η οποία διεξήχθη με παραγγελία του Ευάγγελου Βενιζέλου από έξι ανεξάρτητες εταιρείες ορκωτών λογιστών. Αρνηση που επιβεβαιώθηκε προχθές και από τη στάση που τήρησε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία άρχισε να διερευνά τα δάνεια που έλαβαν τα κόμματα από τις τράπεζες. Οταν ο κ. Παπαθεοδώρου προκλήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο των οικονομικών του, εκείνος –σε προφανή συνεννόηση με την κ. Γεννηματά– αρνήθηκε να το πράξει, επικαλούμενος την παράδοση αυτού του πορίσματος στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως είπε, «φαντάζεται ότι διερευνάται». Το γεγονός αυτό στη Σεβαστουπόλεως το χαρακτήριζαν χθες όχι μόνον απαράδεκτο αλλά και ενδεικτικό της άρνησης των παλιών κομμάτων να προσαρμοσθούν στη νέα εποχή και στην ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στον τρόπο που διαχειρίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τις κρατικές ενισχύσεις και τα σκανδαλώδη δάνεια που λάμβαναν τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή