Σε κλίμα έντασης η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Σε κλίμα έντασης η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου συζητείται από το πρωί του Σαββάτου το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε ήδη τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του στις αρμόδιες Επιτροπές μόνο από την δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η συνεδρίαση άρχισε σε κλίμα έντασης και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη διά του κ. Α. Λοβέρδου να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος, ειδικώς όσον αφορά τις διατάξεις για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, αλλά και τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης – τον λεγόμενο «κόφτη».

Υπέρ της προτάσεως επιχειρηματολόγησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ την απέρριψαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και φυσικά η κυβέρνηση, με τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου. Ως εκ τούτου, με τη δεδηλωμένη πλειοψηφία και ως συνήθως συμβαίνει, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητος των κυβερνήσεων, η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, ενώ ως γνωστόν η εξαιρετικά φορτισμένη πλέον ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή αργά το απόγευμα.

Προκλήσεις από Χ.Α.

Στα έως τώρα «χαρακτηριστικά» της διαδικασίας, είναι η άκρως επιθετική, ως συνήθως, και υβριστική έναντι του κοινοβουλευτισμού συμπεριφορά εκ μέρους του κόμματος Χρυσής Αυγής.

Ο, υπαρχηγός του Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ.Κασιδιάρης μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης με τρόπο που προκάλεσε την εντονότατη αποδοκιμασία του προεδρεύοντος Νικ. Κακλαμάνη, στράφηκε κατά πάντων με τρόπο ο οποίος παρομοιάστηκε, από κοινοβουλευτικό παράγοντα, «με εκείνον που συναντάται σε συγκρούσεις συμμοριών στους δρόμους».

Ενδεικτικά της εν λόγω συμπεριφοράς είναι ότι πέταξε με κίνηση θεατρική το ηλεκτρονικό υλικό (cd) που είχε διαμοιραστεί στους βουλευτές με περιεχόμενο το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, ενώ αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων «πόρνες των νταβατζήδων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή