ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Tο Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέους φόρους

st-theodorakis-to-potami-den-tha-psifisei-neoys-foroys-2134721

«Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνέταιροί του οι ΑΝΕΛ συγκροτούν μια κυβέρνηση που κρατάει την χώρα σε βήμα σημειωτόν και σε πολλούς τομείς την πάει προς τα πίσω» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ερώτηση για το αν ο ίδιος «γέρνει» κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Thessnews», η απάντηση του ήταν: «Ξέρετε το τραγούδι του Ξαρχάκου και του Γκάτσου "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"; Είναι μια πολύ καλή απάντηση στις κεντροαριστερές και τις κεντροδεξιές υποσχέσεις. Κεντροαριστερός δηλώνει και ο κ. Τσίπρας και κεντροδεξιοί δηλώνουν οι μισοί υπουργοί των υπερσυντηρητικών λύσεων. Ας φύγουμε λοιπόν από τις ταμπέλες. Και ας αναζητήσουμε τις προτάσεις του καθενός. Να δούμε ποιοι εξυπηρετούν τους πολλούς. Να δούμε ποιοι είναι πραγματικά προοδευτικοί και πάνε την χώρα μπροστά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας για όρους Αριστερά-Δεξιά τόνισε: «Από μόνοι τους δεν απαντούν στα προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας είναι αριστερός κρατιστής και οι δεξιοί που σήμερα επαγγέλλονται το καινούριο είναι αυτοί που στα χρόνια της εξουσίας του εφάρμοσαν όλες τις παλαιοκομματικές πρακτικές».

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού είπε: «Κανένας αυτόματος "κόφτης" δεν είναι απαραίτητος γιατί τα οριζόντια μέτρα οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δίκαιες. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουμε για τα ακίνητα του Δημοσίου που ρημάζουν ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια σε ενοίκια. Υπάρχουν νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί που θα πρέπει να κλείσουν».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει το νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο φέρνει ακόμη ένα βαρύ πακέτο έμμεσων φόρων για τους πολίτες τόνισε: «Έχουμε πει ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέους φόρους. Και δεν θα τους ψηφίσει γιατί είναι και αναποτελεσματικοί και άδικοι».