Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει στη Βουλή κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ

Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει στη Βουλή κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ αλλά και του «παγώματος» των ειδικών μισθολογίων εξετάζει η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο MEGA «ο πρωθυπουργός θα πει απόψε στη Βουλή κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ». Επεσήμανε μάλιστα ότι «και ένα ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το επίδομα, είναι πολύ κακό».

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Υπογράφω και με τα δύο χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ» και πρόσθεσε ότι ακόμα και χάνοντας το ΕΚΑΣ, διατηρείται το δικαίωμα των δικαιούχων για φθηνότερα φάρμακα.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι χαμηλές θα ανέβουν στο τέλος του έτους, ενώ έκανε γνωστό ότι τα 384 ευρω της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης. Πρόσθεσε δε, ότι από τον Ιούλιο θα γίνουν οι «λίγες» -όπως τις χαρακτήρισε- μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. «Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει "κόφτης" σε μισθούς και συντάξεις», υπογράμμισε. «Βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των ανέργων των μονογονεϊκών οικογενειών και της παιδικής φτώχειας», τόνισε.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας έγιναν λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στην οποία κλήθηκαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή