Μητσοτάκης: Ημέρα ντροπής για τη χώρα και τη Βουλή

Μητσοτάκης: Ημέρα ντροπής για τη χώρα και τη Βουλή

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος, κ. Τσίπρα δεν αξίζετε να είστε Πρωθυπουργός».

Σε υψηλούς τόνους, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σφυροκόπησε τον Πρωθυπουργό τόσο για τα μέτρα που εισηγείται με το πολυνομοσχέδιο όσο και για την ταύτισή του με καθεστώτα, όπως αυτό της Βενεζουέλας. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, υπενθύμισε όχι μόνον τα διθυραμβικά σχόλια του κ. Τσίπρα για τις κυβερνήσεις Τσάβες και Μαδούρο αλλά και τη μεσολάβηση του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου, όπως είπε, «να καλύψετε τον παρεκτρεπόμενο πρέσβη της χώρας στην Αθήνα». Κι αυτό προκειμένου να καταλήξει σε ένα βαρύ υπαινιγμό ότι, ενδεχομένως, οι δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα είναι στενότεροι και βαθύτεροι από ότι θα δικαιολογούσε μία απλή ιδεολογική ταύτιση».

Ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς, δεν άφησε αναξιοποίητη την αναφορά περί «αυταπατών» του κ. Τσίπρα, σε προηγούμενη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή, σχολιάζοντας ότι «εκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη, η χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που υπήρξε ποτέ». Προχώρησε δε ένα ακόμη βήμα, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός αντί να δηλώνει στοιχειωδώς έστω τη μεταμέλειά του συνεχίζει την επιθετική δημαγωγία, ψεύδεται και παραποιεί την πραγματικότητα, ρίχνει νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ως «την ώρα του λογαριασμού για τους έλληνες» υπογραμμίζοντας ότι η φορολογική καταιγίδα θα στραγγαλίσει κάθε επιχειρηματική δράση, θα ενισχύσει την παραοικονομία και θα εξαλείψει τα κίνητρα για εργασία. Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση ότι, αν και πλήττει σκληρά τους πλέον ασθενέστερους με τους έμμεσους φόρους που φέρνει, ταυτόχρονα επενδύει σε ένα ακήρυχτο ταξικό πόλεμο με στόχο την πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης.

Ως προς τον «κόφτη» δαπανών και το υπερ- Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο χαρακτήρισε ως μηχανισμό διαρκούς επιτροπείας επί της περιουσίας της χώρας, συνιστούν αποτελέσματα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά. «Γι αυτό και σας δένουν πισθάγκωνα με τον μηχανισμό και σας εξευτελίζουν στον υπέρτατο βαθμό με το Ταμείο που σας επιβάλλουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «και εσείς τα αποδέχεστε για να παραμείνετε στην καρέκλα. Είναι ημέρα ντροπής για τη χώρα και τη Βουλή των Ελλήνων».

Το εναλλακτικό σχέδιο

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αξιοποίησε το τελευταίο τμήμα της ομιλίας του, προκειμένου να αναδείξει τη δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ. είναι ο πυλώνας των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, το σημείο αναφοράς της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που επιθυμεί την επιστροφή στην πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, παρουσίασε ένα 5ετές σχέδιο που βασίζεται σε μία διττή συμφωνία εντός και εκτός συνόρων.

Ως προς τους εταίρους, σημείωσε ότι θα προτείνει μία νέα συμφωνία που θα προβλέπει γενναίες μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της Ελλάδας, με την εκ μέρους ρύθμιση του χρέους και τη συμφωνία για μικρότερα πλεονάσματα. Το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει γενναία προώθηση των μεταρρυθμίσεων προκειμένου η χώρα να επιτυγχάνει ετήσια αύξηση του ΑΕΠ, μέχρι το 2021, της τάξεως του 4% με τους ευρωπαίους από την πλευρά τους να αποδέχονται πρωτογενή πλεονάσματα του 2%, ώστε το υπερβάλλον ποσό να διατίθεται προοδευτικά κατά 3/4 στη μείωση των φόρων και κατά 1/4 στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., με μία τέτοια εξέλιξη το ΑΕΠ της χώρας θα ανέλθει στα 213 δισ. ευρώ το 2021, γεγονός που μεταφράζεται σε 120.000 θέσεις εργασίας και πραγματική αύξηση του μέσου οικογενειακού εισοδήματος κατά 1.900 ευρώ σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή