ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε συνεργοί στα πολιτικά εγκλήματα

Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε συνεργοί στα πολιτικά εγκλήματα

«Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να αποκοπεί από την δημιουργική κοινωνία και να περιχαρακωθεί στα όρια του εθνικολαϊκισμού» και ότι κάνει τη χώρα Αργεντινή.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για αντιστροφή των ρόλων των στελεχών της σημερινής με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας δηκτικά:

«Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος.

Και είστε έτοιμοι – το βλέπω, μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κ. Μέρκελ, να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόιμπλε».

«Ο πρωθυπουργός στήνει παγίδες στους κακούς που στη συνέχεια πέφτει μέσα ο ίδιος», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «η λεβέντικη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ».

Έντονη κριτική άσκησε για την σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα γίνει Αργεντινή με την μεταφορά του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά θα διοικείται από τους δανειστές και δεν θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.

«Βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας.

Εκχωρείτε με ένα άρθρο ένα νόμο δημόσια περιουσία. Αν το είχε κάνει άλλος θα τον είχατε στείλει στο ειδικό δικαστήριο. Σήμερα, θα ψηφίσετε με χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο, την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια.

Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα. Δεν μπορούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε:

« Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και παλινωδίες, που σε συνδυασμό με την ανικανότητα της όπως είπε, «στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό».

«Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακόμα, υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά στο κόμμα και στις συντεχνίες» και ότι «χρησιμοποιεί τη δημοκρατία αλλά καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες».

Ο κ. Θεοδωράκης, έκανε λόγο για φοροκαταιγίδα που επιβάλλει η κυβέρνηση μετά από κάθε «σκληρή» διαπραγμάτευση και για αίσθημα οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που κυριαρχεί παντού και σε όλα τα επίπεδα.

«Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο λαϊκισμός σας, οι απάτες σας που βαφτίζετε τώρα αυταπάτες επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής. Όλοι οι ίδιοι είναι, όλοι ψεύτες είναι. Φωνάζει ξανά ο κόσμος. Μια χώρα χωρίς πυξίδα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε ακόμα ότι οι κομματικές προσλήψεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων, «τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που ζητάει πίσω από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Για την παραμονή σας στην εξουσία υπογράφετε τα πάντα. Η μετατόπιση σας είναι τόσο άτσαλη που κινδυνεύει το πλοίο να μπατάρει. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», είπε και συνέχισε:

« Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μια δύναμη αλλαγής. Μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις είναι οι δύο προϋποθέσεις του δικού μας New Deal. Διαφορετικά τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι να γονατίσει από τους φόρους και ο τελευταίος πολίτης».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι, «τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι δείγμα του ακραίου αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «Κανείς δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές εκτός από τους ΑΝΕΛ, που έγιναν επίσης επαγγελματίες της εξουσίας, των θεωριών συνομωσίας και του λαϊκισμού».