Σε «εγκάρδιο» κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Σε «εγκάρδιο» κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ η οποία χαρακτηρίζεται από την ελληνική πλευρά ως «εγκάρδια». 

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει η Τουρκία με την ΕΕ η οποία οδηγήσε σε μηδενισμό των προσφυγικών ροών και επομένως των θανάτων στο Αιγαίο.

Από ελληνικής πλευράς εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και συμφωνήθηκε να στηριχθούν οι διπλωματικοί δίαυλοι για αποκλιμάκωση της έντασης.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παρά την αντικατάσταση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αχμετ Νταβούτουγλου,  διαπιστώθηκε κοινή βούληση να συνεχιστεί η συνεργασία στο πλαίσιο της ατζέντας που είχε συμφωνηθεί από την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Σμύρνη και αφορά τους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας και του Τουρισμού

Τέλος και από τις δυο πλευρές εκφράστηκε στήριξη στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή