N.Δ.: Η κρίση ταυτίζεται με τον Τσίπρα

N.Δ.: Η κρίση ταυτίζεται με τον Τσίπρα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση, στην όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να εντάξει την απόφαση του Eurogroup στα τακτικιστικά, επικοινωνιακά της σχέδια, ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, επιδιώκοντας την πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής ρητορείας.

Είτε αφορά τους «μη προνομιούχους», δηλαδή χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους που βρίσκονται, επίσης, στο στόχαστρο των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η κυβέρνηση, είτε αφορά τις επιδόσεις στην οικονομία, όπως την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, ή, τέλος, στην έπειτα από μήνες χθεσινή έναρξη της διαδικασίας εκκένωσης της Ειδομένης, η στόχευση της Ν.Δ. θα είναι η ίδια: να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να αναπτύξει το δικό της θετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση.

«Η κρίση ταυτίζεται με την κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία είναι μπροστά.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει κύκλο επαφών με τους αρμόδιους συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους τομεάρχες, με έναν διττό στόχο, την ενίσχυση του αντιπολιτευτικού λόγου του κόμματος και την προσαρμογή της στρατηγικής στα νέα δεδομένα.

Δεδομένου ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει, πλέον, εξέλθει από το σενάριο των άμεσων εκλογικών εξελίξεων και εισέρχεται σε λογικές αγώνα αντοχής («στηρίζω τη γραμμή του κόμματός μου αλλά στις προτεραιότητες τις πολιτικές νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να ήταν “εκλογές εδώ και τώρα”. Το νόημα του ότι εμείς ζητάμε εκλογές είναι ότι όσο γρηγορότερα φύγουν οι συγκεκριμένοι τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο», σχολίασε χθες ο κ. Νικ. Κακλαμάνης), εφεξής, η παρουσία της Ν.Δ. θα έχει πολύ περισσότερα προγραμματικά στοιχεία. Με θεμέλιο την πρόταση που παρουσιάστηκε στη Βουλή για αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης με παράλληλη μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών για πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη και να εξοικονομηθούν πόροι με στόχο τη μείωση των φόρων, αντίστοιχες θέσεις θα παρουσιάζονται, σταδιακά, και σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, με πρώτο αυτό της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα, προφανώς σε υψηλούς τόνους, όπως αυτοί που υιοθετήθηκαν χθες από τους Ολγα Κεφαλογιάννη, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Στ. Καλαφάτη, σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. «Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης τάζει πως θα διοχετευτούν στην ελληνική οικονομία 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 8 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 5,6 δισ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης δηλώνει ότι “η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη ως προς την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020”. Η πραγματικότητα, όμως, αποκαλύπτεται μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εναν και πλέον χρόνο από την ενεργοποίησή του νέου ΕΣΠΑ τα λεφτά που δικαιούται η Ελλάδα και φτάνουν στα 19 δισ. ευρώ παραμένουν αναξιοποίητα, μακριά από την πραγματική οικονομία. Μόνο 1,28% ή 246.700.000 ευρώ έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα… Ακόμα και τα ψέματα έχουν τα όριά τους», αναφέρεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή