Επικρίσεις Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Επικρίσεις Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύωρη επιστημονική και πολιτική συζήτηση, για το πώς η κρίση έχει επηρεάσει την εξέλιξη των ευρωπαϊκών θεσμών και τον βαθμό επιρροής των εθνικών κρατών, διεξήχθη χθες κατά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση». Πριν από την εκδήλωση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Eurogroup και έκανε λόγο για «πάρα πολύ μεγάλη βλάβη στην οικονομία, στους θεσμούς, στην κοινωνία, στην αξιοπιστία της χώρας, στη δυναμική του χρέους». Κατά την ομιλία του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνία «χαμηλών προσδοκιών». Εκ των ομιλητών, ο κ. Β. Σκουρής, πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ε.Ε., τόνισε την ανάγκη να αρχίσει ξανά η συζήτηση για ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου.

Στα προβλήματα κυριαρχίας στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Κ. Ιωακειμίδης. Ο κ. Γ. Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων, μίλησε, επίσης, για απώλεια κυριαρχίας, από τη δημοσιονομική μέχρι και εκείνη της φύλαξης των συνόρων, που, όπως είπε, έχει εκχωρηθεί στον Frontex και στο ΝΑΤΟ. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τ. Θεοδωρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή