Το πρόγραμμα και οι επαφές του Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα και οι επαφές του Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο το μεσημέρι φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και επικεφαλής μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Από το αεροδρόμιο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, θα γίνουν οι βασικές συνομιλίες, που συνδέονται με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι κ. Πούτιν και Τσίπρας θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. Νωρίς αύριο το βράδυ, ο κ. Πούτιν θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος θα του παραθέσει επίσημο δείπνο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος, συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί στις Καρυές ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος θα βρίσκεται στον Αθω από αύριο. Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος.

Ο πατριάρχης Κύριλλος καταφθάνει αύριο στον Αθω, συνοδευόμενος από πενήντα μητροπολίτες, και ο κ. Πούτιν αργά τα μεσημέρι του Σαββάτου. Αναμένεται ότι θα μεταβεί πρώτα στις Καρυές, όπου θα τον υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους η Ιερά Κοινότητα και θα παραστεί σε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου μαζί με τον κ. Παυλόπουλο και κ. Κύριλλο. Πρόεδρος και πατριάρχης θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος, όπου εγκαταβιούν ρωσικής και ουκρανικής καταγωγής μοναχοί, οι οποίοι αναμένεται να τους υποδεχθούν με θερμές εκδηλώσεις. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Πούτιν πρόκειται να αναχωρήσει για τη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή