Βαρύ κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάχυτος προβληματισμός και σε ορισμένες περιπτώσεις ανησυχία, επικρατούσε χθες σε μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του Eurogroup υπήρξε, όπως χαρακτηριστικά λεγόταν στα πηγαδάκια, μια χωρίς προηγούμενο απογοήτευση. Από τις συζητήσεις, εκείνο το οποίο απογοήτευσε τους περισσοτέρους είναι οι εκκρεμότητες που καταγράφονται στην απόφαση, ως «νέα προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση των αναμενόμενων για τους καλοκαιρινούς μήνες δόσεων. «Δεν είναι δυνατόν να ματώσαμε σε τέτοιο βαθμό με τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε προχθές (ενν. με το πολυνομοσχέδιο) και να μας βάζουν κι άλλα», είναι η κοινή συνισταμένη στα σχόλια που καταγράφονται μακριά από κάμερες και μικρόφωνα. Τον προβληματισμό διαδέχεται η αμηχανία. Ενδεικτικό ως προς αυτό είναι ότι σε χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση επί των εκθέσεων του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, ο κ. Αθ. Παπαδόπουλος, μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε τον λόγο, στην τοποθέτησή του περιορίστηκε να μιλήσει για όσα ελέχθησαν το προηγούμενο διάστημα και στην Ολομέλεια κατά την επεξεργασία και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σαν να μην είχε μεσολαβήσει η απόφαση του Eurogroup. Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο κ. Παπαδόπουλος είχε και την αφορμή να μιλήσει σχετικά, καθώς τα στελέχη του προαναφερθέντος Γραφείου (Π. Λιαργκόβας και Π. Καζάκος) είχαν μιλήσει με εξαιρετικά θετικό τρόπο για την εν λόγω απόφαση.

Τα πρώτα σημάδια έντονης ανησυχίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την εμφάνισή τους στην προοπτική να κληθούν είτε να αλλάξουν κάποιες από τις ούτως ή άλλως δύσκολες διατάξεις που μόλις κλήθηκαν να ψηφίσουν –και που ορισμένες εξ αυτών προκάλεσαν, ως γνωστόν, και την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου– είτε να ψηφίσουν καινούργιες. Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις από τις Βρυξέλλες ως προς αυτό το ζήτημα κρίνονται από μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετικά ασαφείς, ενώ δεν υπήρχε ώς χθες ούτε ένας εκ των ανησυχούντων που να δηλώνει «πεπεισμένος» από τα πρώτα αισιόδοξου χαρακτήρα μηνύματα τα οποία εκπέμπει το Μαξίμου. Τούτων δοθέντων, ήδη ακούγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου ευχές, οι όποιες «διορθώσεις» ζητηθούν να περάσουν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, δηλαδή δίχως την ψήφο της εθνικής αντιπροσωπείας: άπαντες, στο πλαίσιο αυτό, «δείχνουν» είτε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είτε κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή