Αποστάσεις για την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Αποστάσεις για την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις μεν από τον κ. Π. Καμμένο, ως προς τον χαρακτηρισμό «αντισυνταγματική», που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χρησιμοποίησε αναφερόμενος στη διάταξη που πρόσφατα ψηφίστηκε για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τήρησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής και σε δεύτερο πλάνο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, πλην όμως και τα δύο αυτά στελέχη, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις τοποθετήσεις τους αναγνωρίζουν την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος αναφορικά με την επίμαχη διάταξη.

«Εγώ δεν θα το έλεγα όπως ο κ. Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Βούτσης (ΣΚΑΪ). «Νομίζω πως εν συνόλω η ελληνική κυβέρνηση και οι διαπραγματευτές έχουν πλήρη επίγνωση ότι είναι ένα από τα θέματα που η πίεση η οποία ασκήθηκε είναι στα όρια ακόμη και αρνητικής ερμηνείας ως προς την ισχύουσα διάταξη του συντάγματος. Δεν θέτω προφανώς θέμα αντισυνταγματικότητας, πλην όμως πρέπει να προβληματιστούμε πολύ», είπε ο πρόεδρος της Βουλής στο ΑΠΕ.

«Σαφέστατα δεν μπορώ να σχολιάσω δηλώσεις άλλων υπουργών και μάλιστα μέσα στη Βουλή. Αυτά είναι θέματα σε επίπεδο κυβέρνησης και ο καθένας έχει την ευθύνη γι’ αυτό που λέει. Τώρα, όσον αφορά τα ζητήματα συνταγματικότητας, κύριε βουλευτά, δεν μπορώ εγώ να πάρω θέση. Είναι θέμα πλέον των αρμόδιων δικαστηρίων. Σέβομαι όλες τις απόψεις, αλλά εκεί θα κριθούν όλα αυτά τα θέματα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης, σχολιάζοντας σχετικές επισημάνσεις του κ. Δ. Κρεμαστινού (Δημ. Συμπαράταξη).

«Εγώ, παρόλο που διαφωνώ με τον κ. Καμμένο τις περισσότερες φορές, σε αυτήν την περίπτωση συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Μπορεί να μην χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό “εγκληματικό” για το ότι ψηφίσαμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά είναι απαράδεκτο», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερός, για να προσθέσει: «Το άρθρο 101 του συντάγματος αναφέρει σαφώς ότι πρέπει κάθε νομοθέτημα να λαμβάνει υπόψη του τι επιπτώσεις θα έχει στα νησιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή