ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ακραίο σημείο φαυλότητας η παραμονή υπαλλήλων με πλαστά πτυχία

mitsotakis-akraio-simeio-faylotitas-i-paramoni-ypallilon-me-plasta-ptychia-2135434

Παρέμβαση στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων για δημοσίους υπαλλήλους που, αποκαλύφθηκε ότι, διαθέτουν πλαστά πτυχία έκανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε παραγγείλει σχετική διαδικασία ελέγχου ερχόμενος, μάλιστα, σε σύγκρουση με δημάρχους εκλεγμένους με τον ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής κ. Άννα Δούρου, υπογραμμίζει ότι θα συνιστά ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει η κυβέρνηση, με οποιονδήποτε τρόπο, σε υπαλλ΄ξηλους με παράνομους τίτλους να παραμείνουν στο Δημόσιο. «Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, καταλήγοντας ότι «Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από  την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό».

Η πλήρης δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. έχεις ως εξής:

«Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο.
Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας.
Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι.
Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί.

Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε.
Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας.
Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών “υποτιθεμένων” αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο.

Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία.
Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από  την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό».