ΝΔ: Υπό «πρωτοφανή κυβερνητική λογοκρισία» η επιχείρηση στην Ειδομένη

ΝΔ: Υπό «πρωτοφανή κυβερνητική λογοκρισία» η επιχείρηση στην Ειδομένη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρωτοφανή απόφαση κυβερνητικής λογοκρίσιας» χαρακτηρίζει η ΝΔ «την απαγόρευση της κάλυψης της διαδικασίας μεταφοράς των προσφύγων από όλα τα ελληνικά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πέραν των κρατικών Μέσων Ενημέρωσης ΕΡΤ και ΑΠΕ».

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Ιωάννης Βρούτσης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μάνος Κόνσολας, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Βασίλης Κικίλιας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Αθανάσιος Δαβάκης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να πληροφορηθούν σε ποιο σκεπτικό εντάσσεται αυτή η απόφαση και «πώς αντιλαμβάνεται τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργείται σε διεθνές επίπεδο και πώς απαντά στις διεθνείς επικρίσεις για περιορισμό της ελεύθερης δημοσιογραφικής κάλυψης;».

Επίσης, τονίζουν ότι με καθυστέρηση πολλών μηνών ξεκίνησε, στις 24 Μαΐου 2016, η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε έξι διαθέσιμους πρώην βιομηχανικούς χώρους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προσθέτονταςότι η κυβέρνηση- έχοντας εφαρμόσει και στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές- απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων στον καταυλισμό και επέβαλε τον αποκλεισμό τους σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων, «δίχως να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης λογοκρισίας, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί περιορισμένες διευκρινίσεις και για τους χώρους μετεγκατάστασης και τις συνθήκες διαβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτούν, ακόμη, τον αρμόδιο υπουργό αν «δεδομένης της προχειρότητας, την οποία επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων σε όλους τους καταυλισμούς της ελληνικής επικράτειας, των προβλημάτων που δημιουργούνται στο επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων και στις τοπικές δομές», ποιος είναι ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή