Αίτημα Πούτιν σε Μητσοτάκη για στήριξη των ρωσικών επενδύσεων

Αίτημα Πούτιν σε Μητσοτάκη για στήριξη των ρωσικών επενδύσεων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας συναντήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι είναι δυνατή η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς. Στην αιχμή της συζήτησης βρέθηκαν οι επενδύσεις, κάτι «για το οποίο συζητήσαμε εκτενώς με τον κ. Πούτιν, πέραν των διμερών σχέσεων που κατά κοινή μας διαπίστωση είναι άριστες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπήρξε και διεξοδική συζήτηση για τη ρευστή κατάσταση στην περιοχή αλλά και το Κυπριακό, για το οποίο σημείωσε πως «υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλα τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Κατά τη συζήτηση των δύο ανδρών, μπροστά στις κάμερες, ο ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε ουσιαστική και επιτυχή την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τις επαφές που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ν.Δ., για την οποία αναγνώρισε ότι ως κυβέρνηση συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών, θα στηρίξει  στη Βουλή ρωσικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς, θρησκευτικούς και γεωγραφικούς δεσμούς των δύο χωρών, έκανε μνεία της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας ενώ στο κομμάτι των επενδύσεων υπογράμμισε ότι «η ΝΔ ήταν πάντα ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση μία κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από φαύλο κύκλο χωρίς ξένες επενδύσεις, για αυτό καλωσορίζουμε ενδιαφέρον σας για περαιτέρω σύσφιξη οικονομικών σχέσεων που μπορούν να πάνε πέρα από τουρισμό».

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο που καταλύει ο κ. Πούτιν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του κ.Μητσοτάκη είναι η πραγματοποίηση επίσκεψης στη Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή