Δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη από Φ. Γεννηματά

Δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη από Φ. Γεννηματά

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση του κόμματός της για την Ανάπτυξη και, κυρίως, για την πολιτική διακυβέρνηση που θα εγγυηθεί μια αναπτυξιακή πορεία, παρουσίασε χθες στη Βουλή η κ. Φώφη Γεννηματά, με την ευκαιρία συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα την απουσία αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα.

«Χρειάζεται μια ισχυρή, πραγματικά προοδευτική πολιτική δύναμη, που θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης σε ξένους και Ελληνες επενδυτές, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Η νέα προσπάθεια, η άλλη πολιτική που επαγγελλόμαστε, πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα συμφωνία για ένα ριζοσπαστικό και δίκαιο εκσυγχρονισμό. Χρειάζεται μια εθνική γραμμή, ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, μια αναγεννημένη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη». Παράλληλα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε οξύτατη κριτική στη δικομματική συγκυβέρνηση: «Η πρώτη περίοδος του κ. Τσίπρα κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισ. Η δεύτερη περίοδος του κ. Τσίπρα είχε εξίσου τραγική κατάληξη: η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση ξένων, η δημοκρατία υπό περιορισμό και τα σπίτια στα κοράκια της αγοράς». Και πρόσθεσε: «Εκλεισε ο μύθος ότι δήθεν είστε εσείς προστάτες των φτωχών και των αδύναμων. Γιατί όταν υποτάσσεστε στις πολιτικές επιλογές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, μόνο προστάτες των αδύναμων δεν μπορεί να είστε. Είστε εκτελεστές τους και τώρα έρχεστε και εκτελείτε και τα νησιά».

Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ουσιαστικά κατηγόρησαν τόσο την κυβέρνηση όσο, όμως, και το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αποτελεσμάτων των πολιτικών που εφάρμοσαν στο παρελθόν από κυβερνητικές θέσεις.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και υποστήριξε ότι αποτέλεσμα της δύσκολης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης είναι «ηπιότερη προσαρμογή». Αφού σημείωσε πως «κανείς δεν θέλει φόρους, αλλά αυτά είναι τα ηπιότερα δεδομένα τα οποία φέραμε», επανέλαβε ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου. «Ξεκινάμε τον καινούργιο αναπτυξιακό. Βάζουμε και ισχυρούς μηχανισμούς επιτάχυνσης με ένα σύστημα εξωτερικών συνεργατών, το οποίο θα το δείτε την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή