Κυρίτσης: Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν «ναι»

Κυρίτσης: Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν «ναι»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις «πιο εύπορες τάξεις» επιχείρησε να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» ο Γιώργος Κυρίτσης, εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση που είχε διατυπώσει στο άρθρο του ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους είχε αποκαλέσει. «Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι» σημείωσε δε.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ο οποίος καταδίκασε μέσω του ΣΚΑΪ τις δηλώσεις του. «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε στο Mega o βουλευτής, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους…» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κ. Καρακώστα (στον ΣΚΑΪ) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, κάποιος πρέπει ‘‘να πληρώσει τη νύφη’’, τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην Αυγή, εξήγησε ότι «δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου… Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (…) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων… Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν όχι, και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν ναι γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη» με τις συμφωνίες με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, η εναλλακτική των δανειστών προέβλεπε συντριπτική αύξηση στην ενέργεια που θα συνέτριβε τα πάντα, ενώ η κυβέρνηση κάνει μικρές αυξήσεις στον ΦΠΑ (…) «Εμείς κάναμε αυξήσεις λίγο εκεί, λίγο παραπέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή