Κατρούγκαλος «αδειάζει» Καμμένο για την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Κατρούγκαλος «αδειάζει» Καμμένο για την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μέτρο του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι αντισυνταγματικό μέτρο» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο.

«Είναι φανερό ότι μέτρα που θα έπαιρναν στη ΝΔ και θα τα ευχαριστιόντουσαν, γιατί είναι απολύτως σύμφωνα με την ιδεολογία τους, είναι νεοφιλελεύθερα μέτρα, εμείς αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε τον Ιούλιο και τώρα προσπαθούμε να τα αδρανοποιήσουμε με μέτρα αντίθετης στόχευσης από αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι όταν αυξάνουμε τον ΦΠΑ», τόνισε στον Real FΜ ο κ. Κατρούγκαλος.

«Όχι δεν είναι αντισυνταγματικό… Οι συνάδελφοι, ας πούμε ο Νίκος Βούτσης, είπαν για οριακή συνταγματικότητα, έχουν στο μυαλό τους ακριβώς αυτή την υποχρέωση που έχουμε, να προστατεύουμε τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Είναι υποχρέωση από το Σύνταγμα. Από την άλλη μεριά έχουμε και υποχρέωση από το Σύνταγμα να προστατεύουμε και τους αδύναμους… Υπάρχει ένα εργαλείο για τη συνταγματικότητα, η αρχή της αναλογικότητας… Είχαμε δυνατότητα για ισοδύναμο μέτρο ηπιότερο για τους περισσότερους; Αν πράγματι είχαμε τέτοια δυνατότητα τότε θα είχαμε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και θα είχαμε αντισυνταγματικότητα» εξήγησε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε, ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ τα νησιά θα ήταν ο ΦΠΑ στο νερό και στο ηλεκτρικό που ζητούσαν οι δανειστές κάτι που θα διέλυε την ελληνική οικογένεια… «Εμείς ανάμεσα σε δύο κακά πράγματα επιλέξαμε το λιγότερο κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: ΣΚΑΙ)

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ως «εγκληματική» και «αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή